Aanslagen Parijs - Proces Jawad Bendaoud afgelopen, vonnis op 14 februari

Aanslagen Parijs - Proces Jawad Bendaoud afgelopen, vonnis op 14 februari

Na de pleidooien van de verdediging namen Jawad Bendaoud en zijn twee medebeklaagden Mohamed Soumah en Youssef Aït Boulahcen vandaag voor een laatste keer het woord voor de correctionele rechtbank van Parijs. Daarna werd de zaak in beraad genomen. Het vonnis wordt op 14 februari rond 16.00 uur uur geveld, kondigde de voorzitster van de rechtbank, Isabelle Prévost-Desprez, volgens de Franse media aan. Op de elfde dag van het proces in verband met de terreuraanslagen van 13 november in Parijs zei Aït Boulahcen, de neef van Abdelhamid Abaaoud en broer van Hasna, dat hij "vandaag de prijs betaalde van zijn familiale banden". Soumah verontschuldigde zich tegenover de slachtoffers en betreurde dat hij werk gelijkgesteld met een terrorist. "Wat uw beslissing ook is, mevrouw, ik zal ze aanvaarden. Misschien zal ik nog een schooier zijn, maar nooit zal ik een terrorist zijn", sprak hij tot de voorzitster van de rechtbank.

Bendaoud, die de jihadisten van de aanslagen van 13 november onderdak gaf in Saint-Denis, herhaalde dat hij niet begreep wat hem vandaag overkwam. "Maar ik heb geen enkel probleem met mijn geweten. Ik slaap heel goed. Misschien ga ik naar de hel, maar niet voor het helpen van terroristen, want ik wist het niet", zo gaf de krant Le Figaro zijn woorden weer.

Over de spot die op het internet met eerdere uitspraken van hem zei Bendaoud: "Het is niet Jawad Comedy Club, het is Jawad Tragedy Club. Het enige wat ik heb om me te verdedigen, is mijn arrogantie."

bron: Belga