Aanslag Maduro - Mysterieuze rebellengroep eist aanslag op

Een mysterieuze rebellengroep bestaande uit burgers en militairen heeft de aanslag opgeëist waarvan de Venezolaanse president Nicolas Maduro zaterdag het doelwit zou geweest zijn. Patricia Poleo, een journaliste die in de Verenigde Staten woont en een felle tegenstandster is van de socialistische regering in Venezuela, las een communiqué van de rebellengroep voor op haar TouTube-kanaal. "Het strookt niet met de militaire eer om hen aan de macht te houden die de grondwet zijn vergeten en van het openbare ambt een obscene manier hebben gemaakt om zich te verrijken", luidt het in de tekst ondertekend door de zogenaamde 'Nationale Beweging van Soldaten in Hemd'.

"We kunnen niet toelaten dat de bevolking uitgehongerd wordt, dat de zieken geen geneesmiddelen krijgen, dat het geld geen waarde meer heeft, dat het educatieve systeem niets meer onderwijst en enkel indoctrineert met het communisme", aldus nog het communiqué.

President Maduro beschuldigde de Colombiaanse president Juan Manuel Santos er zaterdagavond van achter de aanslag te zitten. Hij wees ook financierders die in de Amerikaanse staat Florida wonen, met de vinger.

De Colombiaanse regering heeft de beschuldigingen van Maduro verworpen.

bron: Belga