AA Gent pakt punt bij Club Brugge, twee rode kaarten in Jan Breydel

AA Gent pakt punt bij Club Brugge, twee rode kaarten in Jan Breydel

Club Brugge heeft 1-1 gelijkgespeeld tegen AA Gent op de 24e speeldag in de Jupiler Pro League. In het Jan Breydelstadion opende Jonathan David (18.) de score voor de bezoekers, die iets voorbij het uur met tien man moesten voortspelen na rood voor Anderson Esiti (62.). Invaller Loïs Openda (71.) lukte de gelijkmaker, maar drie minuten later kreeg ook Dennis rood. In een slot met veel overtredingen vielen geen doelpunten meer. Dompé zorgde voor de eerste echte dreiging in de Slag om Vlaanderen. De winger van de Buffalo's zette Diatta in de wind, zijn uithaal dwong Horvath tot een save. In de 18e minuut stuitte Dompé opnieuw op de Amerikaanse doelman. Het leer kwam vervolgens bij Sorloth terecht, zijn voorzet werd door de vrijstaande David eenvoudig tegen de netten gekopt. De landskampioen reageerde met een botsende kopbal van Wesley, Kaminski bracht knap redding. Op aangeven van Bezus besloot Dompé aan de overzijde voorlangs. Beide teams gingen rusten met een 0-1 stand.

Voor rust kon het team van Ivan Leko niet overtuigen, en vroeg in de tweede helft kreeg de thuisploeg opnieuw een tik. Op vrije trap duwde Sorloth de bal tegen de buitenkant van de paal. In de 62e minuut bracht Esiti AA Gent echter in de problemen door een tweede gele kaart te pakken. Tegen tien Buffalo's kwam Club Brugge langszij via invaller Openda, die het leer binnen duwde na een rommelige fase. Dennis ging vervolgens vol met zijn studs op het scheenbeen van Souquet staan, na het bekijken van de beelden gaf ref Van Driessche de Brugse flankspeler een rode kaart. Het numerieke overtal was van korte duur, maar toch moest Kaminski AA Gent behoeden voor de 2-1 op pogingen van Cools en Denswil. Ook Horvath diende een kopbal van Rosted uit zijn kader te duwen. Club Brugge drong nog het meest aan voor de zege, maar de ploeg van Jess Thorup hield stand.

Club Brugge is opnieuw tweede in de stand, maar het telt nu net als nummer drie Antwerp 45 punten. The Great Old won zaterdag met 0-2 bij KV Oostende. Blauw-zwart volgt op negen punten van leider Racing Genk (54 ptn), zaterdag met 1-2 te sterk voor Waasland-Beveren. AA Gent, nog volop strijdend voor een stek in de top zes, is voorlopig vijfde met 38 punten. Anderlecht (37 ptn) en STVV (36 ptn) kunnen de Oost-Vlamingen zondagavond wel nog voorbijsteken.

Om 18u wordt Super Sunday voortgezet met Standard - Anderlecht. STVV en Eupen sluiten de speeldag om 20u af.

bron: Belga