AA Gent leert Tottenham lesje in efficiëntie

AA Gent leert Tottenham lesje in efficiëntie

De Ghelamco Arena maakte zich gisteren op voor de terugkeer van de Tottenham-Belgen op vaderlandse voetbalgrond. Tegen de nummer drie uit de Premier League was het doel van de Gentenaren om de terugwedstrijd in Wembley nog spannend te houden.

Verdedigingen baas

En dat dat voornemen niet onhaalbaar was, bleek al vroeg in de eerste helft. In de gekende gedreven stijl duwde Gent Tottenham achteruit. De thuisploeg zette tegenover het technisch overwicht van de tegenstander heel wat inzet en drang naar voren. De flanken Saief en Focket bevonden zich vaak hoog op het veld, maar de kwaliteit van hun voorzetten liet de wensen over. Perbet, die de voorkeur kreeg op Coulibaly, werd zelden of nooit in stelling gebracht.

Aan de andere kant van het veld speelde ook Tottenham weinig klaar. Dembele, de bedrijvigste Spur, kon Kane en Alli maar af en toe bereiken, maar het duo werd kort op de huid gezeten door de Gentse driemansverdediging.

Sluipschutter Perbet treft raak

Een ander Tottenham verscheen na de rust op het veld. De bezoekers eisten de bal op en zorgden voor het eerste echte gevaar van de wedstrijd. Tot twee keer toe kreeg de Gentse verdediging de bal niet weg, maar gelukkig voor de Buffalo's mikten Kane en Dembele naast het doelkader. Gent leek zich te moeten gaan ingraven, maar dat was buiten Perbet gerekend. De spits schoof op het uur een zorgvuldig opgebouwde uitbraak in het zijnet en zette de de thuisploeg op een 1-0-voorsprong. Bij de eerste poging binnen het doelkader trof Gent meteen raak.

Een kwartier voor tijd was de euforie in de Ghelamco Arena bijna compleet, maar Milicevic zag zijn kans op 2-0 op de paal uiteen spatten. Tottenham voerde de druk op en vond nog één keer een gat in de Gentse verdediging. Kane verkwanselde de kans en hielp Gent zo mee aan drie onverhoopte punten. De Buffalo's trekken zo met de beste papieren naar de terugwedstrijd in Wembley.