9 tips om 2023 goed en gestructureerd te beginnen

9 tips om 2023 goed en gestructureerd te beginnen

#1 Organiseren

Een van de beste manieren om je nieuwe jaar goed te beginnen is door je te organiseren. Investeer in wat opbergbakken en begin met het organiseren van je huis of kantoorruimte. Als je weet waar alles ligt, blijf je het hele jaar door productief en efficiënt. 

#2 Stel doelen

Bedenk wat je dit jaar zou willen bereiken en verdeel die doelen dan in kleinere, haalbare taken. Het opschrijven van je doelen in notitieboeken kan je ook helpen om gemotiveerd en op koers te blijven. 

#3 Creëer routines

Routines zijn belangrijk om dingen soepel te laten verlopen en helpen ons om elke dag onze taken te prioriteren. Maak het hanteerbaar door het op te delen in kleine stukjes tijd die je gedurende de dag gemakkelijk kunt volbrengen. 

#4 Neem vrije tijd

We hebben allemaal af en toe een pauze nodig! Zorg ervoor dat je het hele jaar door wat vrije tijd inplant, zodat je kunt ontspannen en je batterijen kunt opladen. Met vrije tijd kun je ontspannen, tot rust komen en je opladen, zodat je elke taak met enthousiasme en focus kunt aanpakken. De druk van jezelf afhalen tijdens onze vrijetijdsbesteding zorgt ervoor dat als het gaat om het voltooien van taken of het werken aan projecten, je dat kunt doen met een grotere mentale helderheid en een positieve instelling. Door vrije tijd in te passen tussen studie, werk of andere verantwoordelijkheden, wordt het gemakkelijker voor ons om in een ritme te komen en het evenwicht te bewaren voor een gezonde levensstijl. 

#5 Blijf verbonden

In contact blijven met vrienden en familie is een belangrijk onderdeel om jezelf positief en gemotiveerd te houden terwijl je dit jaar aan je doelen werkt - of dat nu via videogesprekken, telefoongesprekken of zelfs slakkenpost is! 

#6 Beweeg regelmatig

Lichaamsbeweging is niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid; het is ook geweldig voor de mentale gezondheid! Probeer een paar keer per week beweging in je routine op te nemen - al is het maar een blokje om lopen of thuis wat yoga doen - om je hoofd leeg te maken en jezelf wat broodnodige energie te geven gedurende de dag. 

#7 Eet gezond voedsel

Gezond eten kan een grote invloed hebben op hoe we ons zowel lichamelijk als mentaal voelen, dus probeer dit jaar meer fruit en groenten in je maaltijden te verwerken! En vergeet niet om jezelf af en toe ook te verwennen; balans is de key! Niet alleen voorziet voedzaam voedsel je van de energie en voedingsstoffen die je nodig hebt voor de komende dag, maar het tanken van gezond voedsel kan ook de hersenen een boost geven van focus en helderheid die nodig zijn om productief te blijven. 

#8 Ga vaker naar buiten

Van buiten komen is wetenschappelijk bewezen dat het stressniveaus vermindert, stemmingen verbetert en creativiteit stimuleert - dus waarom zou je niet proberen vaker naar buiten te gaan? Al is het maar 20 minuten per dag in de zon of een snelle wandeling om de hoek - buiten zijn, heeft enorme voordelen voor ons welzijn. Plan deze vaste momenten in, zodat je tegelijkertijd structuur kunt opbouwen!

#9 Lees meer boeken

Boeken lezen is een van de beste manieren om je kennis te vergroten, iets nieuws te leren, of gewoon te ontstressen. Of je nu fictie boeken, non-fictie boeken of iets daartussenin leest, voeg dit jaar lezen toe aan je dagelijkse routine! Het helpt onze besluitvaardigheid te vergroten door ons meerdere perspectieven op een bepaalde situatie te geven. Boeken zijn ook ongelooflijk efficiënt in het beperken van de oneindige bronnen van informatie die er zijn; ze bevatten waardevolle informatie die we kunnen toepassen in verschillende scenario's, van persoonlijk leven tot werk. 

Voor jezelf zorgen moet altijd topprioriteit zijn - vooral in tijden van onzekerheid! Als er ooit een tijd was om je te richten op zelfzorg, organisatie, productiviteit en positief denken - dan is het nu! Door deze 9 tips te volgen, kun je jezelf voorbereiden op succes dit nieuwe jaar - zowel mentaal als fysiek - zodat 2023 een van je meest succesvolle jaren ooit kan worden!