9 manieren om je testosteron te verhogen

9 manieren om je testosteron te verhogen

1. Eet meer voedsel met vitamine D

Vitamine D is een sterke stimulator van testosteronproductie. Vitamine D kan worden gevonden in voedsel zoals eieren, zalm, tonijn en sommige champignons. Er zijn ook voedingssupplementen die vitamine D bevatten.

2. Gebruik testosteron boosters

Testosteron boosters zijn pillen die het testosteronniveau kunnen verhogen. Sommige mannen gebruiken testosteronboosters voor het verhogen van hun libido, of om de seksuele prestaties te verbeteren. Anderen gebruiken ze om meer kracht te hebben tijdens trainingen en de spiermassa te laten groeien. Tevens zijn testosteronpillen ook populair onder mannen die hun vruchtbaarheid een boost willen geven. Je kunt er meer over lezen op Gezondbron.nl.

3. Verminder je inname van suiker

Een hoge suikerconsumptie kan leiden tot een verlaagd testosteronniveau. Probeer je suikerconsumptie te verminderen door zoete snoepjes, frisdranken en gebakjes te vermijden.

4. Verminder cafeïne

Cafeïne kan het testosteronniveau verlagen. Probeer je cafeïne-inname te verminderen door koffie, thee en chocolade te vermijden.

5. Eet meer voedsel met zink

Zink is een mineraal dat nodig is voor de aanmaak van testosteron. Zink kan worden gevonden in voedsel zoals schaaldieren, volle granen, bonen, noten en zaden. Er zijn ook voedingssupplementen die zink bevatten.

6. Eet meer voedsel met magnesium

Magnesium is een andere mineraal dat nodig is voor de aanmaak van testosteron. Magnesium kan worden gevonden in voedsel zoals volle granen, noten, bonen en zaden. Er zijn ook voedingssupplementen die magnesium bevatten.

7. Verminder je inname van alcohol

Alcohol kan het testosteronniveau verlagen. Probeer je alcoholconsumptie te verminderen door minder of geen alcohol te drinken.

8. Verminder je inname van verzadigd vet

Verzadigd vet kan het testosteronniveau verlagen. Probeer je consumptie van verzadigd vet te verminderen door voedsel zoals vlees, kaas en boter te vermijden.

9. Verminder stress

Stress vermindert de aanmaak van testosteron. Probeer stress te verminderen door voldoende te slapen, regelmatig te oefenen en tijd voor ontspanning te nemen.