8 Tips voor een geslaagde Dierendag

8 Tips voor een geslaagde Dierendag

Oktober is weer aangebroken en dat betekent: feest voor alle huisdieren! Elk jaar worden deze beestjes wereldwijd op 4 oktober in het zonnetje gezet en vertroeteld door hun baasje. Die lieve trouwe kopjes, pootjes en blafjes moeten toch minstens één keer per jaar worden beloond, nietwaar? Ook als je geen huisdier hebt, zijn er genoeg mogelijkheden om Werelddierendag 2014 te vieren. Check de tips om deze dag een toffe invulling te geven.

1. Selfie time

Maak een leuke selfie met jouw huisdier of een ander lievelingsdier. Houd hem op een originele manier vast en maak een fancy kiekje. Even nabewerken met een leuke filter en dan is hij klaar om op Facebook of Instagram te delen of in te lijsten. Tip: Leuk om elk jaar een Dierendag-foto te schieten om vervolgens de foto's tot een album te bundelen.

2. Dagje vega

Wanneer je echt solidair wilt zijn, kun je best eens een dagje zonder vlees. Tegenwoordig zijn er ook genoeg vleesvervangers die ook nog eens echt goed smaken. Voor je het weet, ben je een flexitariër (flexibele vegetariër)!

3. Goede daad

Er zijn veel beestjes die geen warm huis of een lief baasje hebben. Alle reden om deze dieren steun te geven aan de hand van een donatie. Stichtingen zoals IFAW, WWF en PETA doen bijvoorbeeld hele goede dingen voor dieren over de hele wereld. Alle kleine beetjes helpen. Bij WWF kun je ook een symbolisch dier adopteren, waarmee je ze steunt.

4. Go WILD

Draag een outfit met veel dierenprints of verschijn als een dier met een befaamde onesie. Dit is dé dag om ‘m te dragen zonder compleet voor gek te lopen.

5. Beestjes kijken

Heb je zelf geen huisdier? Bezoek eens een (kinder)boerderij om de beestjes daar wat aandacht te geven. Koop wat voer of pak een bezem. Alle hulp wordt zeker weten gewaardeerd. Je kunt natuurlijk ook een dagje aapjes kijken in de dierentuin.

6. Adopteer een dier

Wil je altijd al een huisdier en kun jij ze een fijne plek bieden? Ga naar het dichtstbijzijnde dierenasiel en zoek een schattig beestje uit dat hoognodig een nieuw huisje zoekt.

7. Wees creatief

Haal wat stoffen en borduursels van de zolder en knutsel een mooie warme deken of halsband voor je lievelingsbeestje. Of bouw een leuk nieuw huisje of speeltje waar hij zich uren mee kan vermaken.

8. Verwendag

Als je een huisdier hebt, is dit natuurlijk de dag om hem flink in het zonnetje te zetten. Verwen ‘m deze dag met lekkere snacks, toffe speeltjes of een andere coole gadget. Bij Zooplus kun je prima terecht en met deze Flipit kortingscode krijg je €5,- korting op het hele assortiment.

Met deze tips wordt deze dag beestachtig leuk, toch?