8 oefeningen om ook in quarantaine in vorm te blijven

8 oefeningen om ook in quarantaine in vorm te blijven

Om snel vet te verbranden kun je het beste oefeningen met een korte en hoge intensiteit doen. Dat heeft een groter effect op je stofwisseling dan oefeningen met een lange en lage intensiteit.

1. Push ups

Doe binnen dertig seconden zo veel mogelijk push ups. Let wel op dat je ze goed uitvoert anders gebruik je je spieren niet op de juiste manier. Je kunt beter vijf heel goede push ups doen dan twintig snelle die je niet goed doet.

2. Glute bridges

Van de glute bridge krijgt zowel man als vrouw mooie en ronde billen. Niet onbelangrijk met de zomer op komst.

3. Squats

Ook deze oefening is goed voor mooie billen en bovenbenen. Doe er drie keer twintig van en je ziet er binnen de kortste keren zo strak uit als de redactieleden van Metro. Vind je de gewone squat wat saai? Kies dan een andere variatie van deze oefening.

4. Lunges

Je hoeft dit niet per se met gewichten te doen. Als je dat wel wil maar je hebt ze niet in huis, kun je ook een pak melk vasthouden. Doe er vijftien aan beide kanten en herhaal dat drie keer.

5. Side Plank

Deze oefening is best wel zwaar. Probeer het aan beide kanten in ieder geval dertig seconden vol te houden. Super goed voor je buikspieren en je taille.

6. V-Crunch

Deze oefening is best heftig, zeker als je hem als laatste oefening doet. Maar je zult merken dat het steeds beter zal gaan. Probeer, net als bij push ups, binnen dertig seconden zo veel mogelijk goede V-Crunches te doen.

7. Jumping jacks

Om je hartslag nog wat te verhogen, kan je natuurlijk ook altijd wat extra cardio oefeningen doen. De jumping jacks zijn het perfecte voorbeeld van een oefening waar je je hartslag mee verhoogd. Doe het zeker voor een minuut, maar probeer het langer vol te houden.

8. Mountain climbers

Mountain climbers zijn ook makkelijk om je hartslag te verhogen. Ga in de plank houding staan en trek je knieën één voor één op richting je elleboog. Zweten gegarandeerd.