71% klikt online sollicitatie weg na kwartier

71% klikt online sollicitatie weg na kwartier

Meer dan 70% van de kandidaten zou de brui geven aan een onlinesollicitatie die een kwartier of langer duurt. Bijna één op de tien sollicitanten geeft aan te zullen opgeven na amper 5 minuten. De studie werd uitgevoerd bij 14.600 werkgevers en werknemers.

Sollicitanten verwachten bovendien dat ze gemakkelijk hun cv kunnen bewerken en indienen (90%) en tevens kunnen opslaan (80%). Ook wil 76% van de kandidaten job alerts ontvangen.

Snelle en persoonlijke communicatie

Naast gebruiksvriendelijkheid is persoonlijke interactie een andere onderscheidende factor. Voor meer dan 69% van de kandidaten is het belangrijk dat één contactpersoon zijn sollicitatie opvolgt. Ook verwachten sollicitanten snelle en vlotte communicatie. Zo wil meer dan de helft van de sollicitanten binnen de week een bevestiging van zijn kandidaatstelling (57%). Na het laatste gesprek willen kandidaten binnen drie dagen (58%) te weten komen of hun sollicitatie succesvol was of niet.

«Kandidaten vandaag zijn vaak heel digitaal. Ze zijn gewend geraakt om alles online te doen: communiceren met vrienden, het nieuws checken, financiën beheren tot het boeken van hun vakantie. Als gevolg daarvan verwachten ze ook bij een sollicitatieproces een vlotte online communicatie», aldus Robby Vanuxem, Managing Director bij Hays.