7 kenmerken van extreem saaie mensen

Er is maar één ding erger dan praten met een saaie gesperkspartner: schrik hebben dat de andere jou saai vindt. We sommen enkele kenmerken op van slaapverwekkende mensen, zodat je kan checken of je even erg bent. 
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

1. Saaie mensen voeren onevenwichtige gesprekken

Bij een goed gesprek vind je de balans tussen praten en luisteren, maar voor sommigen is het blijkbaar zeer moeilijk om dat evenwicht te bereiken. Of ze praten honderduit en luisteren niet naar wat de andere te vertellen heeft, of ze hebben zelf amper iets te zeggen.

2. Saaie mensen beseffen niet of mensen betrokken zijn bij het gesprek

Saaie mensen zijn geen krak in het begrijpen van lichaamstaal. Als ze bezig zijn met een verhaal, hebben ze het doorgaans niet door dat hun praatkameraad in de verre verte begint te staren en wegdroomt.

3. Saaie mensen slagen er niet in om anderen te doen lachen

Humor toont aan dat je 'cognitief flexibel' bent. Dat wil zeggen dat je een idee of gebeurtenis van verschillende kanten kan bekijken en beoordelen. Zoals je zou verwachten, zijn saaie mensen hier niet zo goed in.

4. Saaie mensen doen altijd hetzelfde

Interessante mensen hebben verschillende hobby's en bezigheden, zoals boeken lezen, naar musea gaan of reizen. Een huismus mist net die variatie en kijkt elke avond naar dezelfde serie of gaat elk weekend naar hetzelfde café met dezelfde mensen.

5. Saaie mensen hebben geen eigen mening

Wie niet kritisch nadenkt over bepaalde onderwerpen, heeft weinig toe te voegen aan een gesprek. Zulke mensen durven bijgevolg snel van mening te wisselen of hebben een bekrompen visie.

6. Saaie mensen weten niet goed hoe ze een verhaal moeten vertellen

Het is een gave om een verhaal te vertellen op zo'n manier dat iedereen aan je lippen hangt. Heel wat mensen hebben dat talent niet, zijn allesbehalve entertainend, beginnen te stotteren of springen van de hak op de tak.

7. Saaie mensen vallen in herhaling

"Weet je nog die ene keer dat ...?" Deze woorden zal je vaak uit de mond van een oninteressant persoon horen, vaak gevolgd door een langdradig verhaal dat bij wijze van spreke al 10.000 keer verteld is.