5 'ziektes' waar twintigers tegenwoordig aan lijden

5 'ziektes' waar twintigers tegenwoordig aan lijden

Het leven van een twintiger in de 21ste eeuw is ongetwijfeld hard. Het is de periode dat ze ontdekken wie ze écht zijn - of ze zo nu willen zijn of niet - en ze ondergaan veel veranderingen die voor stress en zorgwekkende gewoontes zorgen. Schrijver Matt Rimer  besloot om op een grappige manier de 'ziektes' van een hedendaagse twintiger in kaart te brengen. Enkele voorbeelden:

Cell Phone/ Wallet Checking Obsessive Compulsive Disorder

"Voor vele mensen zijn de portemonnee en de mobiele telefoon de twee belangrijkste bezittingen die ze altijd op zak moeten hebben. Vandaar dat je constant de neiging hebt om te controleren of je deze voorwerpen wel bij de hand hebt en niet perrongeluk ergens vergeten bent. Wie hier hysterisch op reageert en een vriend opbelt met de zin 'Ik bel je zo terug, ik ben mijn telefoon kwijt' raad ik aan om zo snel mogelijk een arts te raadplegen"

Responsibility Onset Daytime Insomnia

"Dit komt voor wanneer iemand opeens een heleboel belangrijke taken krijgt, waardoor je dus geen tijd meer hebt om 's nachts de felle man uit te hangen en dat te compenseren met dutjes tijdens de dag zoals dat op de unief of hogeschool wel nog het geval was. Indien je hier last van hebt, kan je ook altijd proberen om 's nachts nog altijd het beest uit te hangen en de dag proberen te overleven op een paar energiedrankjes."

Hoarding Trendy Books You'll Never Read

"Hamsteren is een ernstig probleem, en het hamsteren van trendy boeken is de ergste vorm hiervan. Als je appartement eruit ziet als de trap van een Urban Outfitters, ben je schuldig aan deze 'ziekte'."

Snack Panic Attack

"Terwijl kinderen jonger dan achttien jaar gevoelig zijn aan een milde versie van de Snack Attack, hebben twintigers meer kans om te lijden aan wat we de Snack Panic Attack noemen. Tijdens een van deze aanvallen zal je een gevoel van intense angst, nervositeit en hyperventilatie ervaren wanneer je de reclame van snacks of fast food op televisie ziet. Deze ervaring kan worden gedempt door een hele zak chips of andere snacks te eten."

Premature Toilet Flush Phobia

"Veel moderne toiletten zijn uitgerust met een bewegingssensor die automatisch het doorspoelen activeert wanneer je klaar bent met je kleine of grote boodschap. Soms schiet dit apparaat helaas al in actie voordat je helemaal klaar bent wat voor een intense angst zorgt. De beste manier om met deze fobie om te gaan, is te wachten tot je terug thuis bent en naar je vertrouwde wc-pot kan gaan."

Meer voorbeelden vind je op de website Four Pins.