4Changebruikers nomineren leider IS en Darren Wilson voor Time's Person of the Year

4Changebruikers nomineren leider IS en Darren Wilson voor Time's Person of the Year

De vrolijke 4Chan gebruikers hebben een nieuw plan bekokstoofd waar Time Magazine ziek zal van worden. Een groep anonieme gebruikers op het beruchte /b/ forum van 4Chan hebben het idee gekregen om de jaarlijkse verkiezing voor Person of the Year van Time te verpesten.

Elk jaar opent Time een verkiezing voor Facebook- en Twittergebruikers waar ze kunnen stemmen wie volgens hen de persoon van het jaar is. 4Chan gaat de verkiezing proberen boycotten door persoonlijkheden te nomineren die niet passen binnen het concept.

De genomineerden van 4Chan zijn Abu Bakr al-Baghdadi, die voor ons bekend staat als het hoofd van de Islamitische Staat van Irak en Groot-Syrië (ISIS) en Darren Wilson, de politieagent in Ferguson die onder vuur ligt omdat hij Michael Brown, een ongewapende jongeman neerschoot.

/b/ is al begonnen met het ontwikkelen van een Java-script waarmee de stemmen automatisch in het voordeel van hun kandidaten gaan en de machtiging die Time vereist op Facebook en Twitter weet te omzeilen.

Op het subforum staat te lezen dat als de gebruikers erin slagen om de beveiling te omzeilen ze een script kunnen installeren dat ervoor zorgt dat elke gebruiker die stemt eigenlijk 5000 keer stemt.

Op dit moment staan de demonstranten van Ferguson op de tweede plaats met 8.1% van de stemmen kort achter Narendra Modi, de minister-president van India met 11,8%. Vorig jaar probeerden de gebruikers van 4Chan een soortgelijke grap uit te halen door Miley Cyrus en Edward Snowden te nominteren. De hele zaak was uiteindelijk zinloos want zowel Snowden als Cyrus verloren de verkiezing.