43 maanden rijverbod voor doodrijder van Saar Gevaert

43 maanden rijverbod voor doodrijder van Saar Gevaert

De dertiger die Saar Gevaert op haar fiets in Gits aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, krijgt 2,5 jaar celstraf met uitstel en een rijverbod van 43 maanden. De Kortrijkse politierechter achtte Miguel V. (32) schuldig aan onopzettelijke doding van het 15-jarig meisje. Op 17 december 2015 werd Saar van de weg gemaaid toen ze omstreeks 18 uur met haar fiets op weg was naar huis. Toen ze de Bruggesteenweg wilde oversteken, werd ze gegrepen door een auto. Aanrijder Miguel V. reed door, maar gaf zich omstreeks middernacht aan bij de politie. In de loop van de avond bezweek Saar in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De aanrijder had gedronken toen hij Saar aanreed. De wagen van Miguel V. was niet verzekerd, niet gekeurd en niet ingeschreven. Hij werd eerder voor gelijkaardige feiten veroordeeld in 2006. Toen veroorzaakte hij een ongeval met stoffelijke schade en pleegde vluchtmisdrijf.

De openbare aanklager vroeg om een strenge straf, omdat het niet de eerste keer was dat de dertiger dergelijke feiten pleegde. Miguel V. nam op de politierechtbank wel het woord en verontschuldigde zich publiekelijk tegenover de nabestaanden. Ook daarmee hield de politierechter rekening in zijn vonnis.

De man krijgt 43 maanden rijverbod en 2,5 jaar cel met uitstel. Dat uitstel is gekoppeld aan een reeks probatievoorwaarden. Zo moet hij onder meer een vast adres hebben, inspanningen doen om de slachtoffers te vergoeden en zich laten begeleiden door het centrum voor geestelijke gezondheidszorg.

bron: Belga