3 x ecovriendelijke cosmetica

3 x ecovriendelijke cosmetica

Make-up van organische boerderijen

Het Griekse cosmeticabedrijf Korres werkt voor zijn plantaardige ingrediënten enkel samen met organische boerderijen die op een duurzame manier aan landbouw doen. Tijm komt bijvoorbeeld van een boerderij op het eiland Samos en saffraan wordt met de hand geplukt door 1.500 families uit Kozani. Dit lippotlood bevat dan weer katoenzaadolie, een wondermiddel bij huidirritaties.

10,90 euro

korres.com

Shampoo bar

Verpakkingsvrije shampoo bars zijn een milieuvriendelijk alternatief voor een plastic fles shampoo. Deze met kokos en roos van Dille & Kamille is ook vegan en bevat geen palmolie. De productie van palmolie is immers verantwoordelijk voor ontbossing op grote schaal, wat dan weer de thuis van de orang-oetang bedreigt.

4,95 euro

dille-kamille.be

Zeep met houtskool

Schmidt's Naturals, een natuurlijk verzorgingsmerk uit de Verenigde Staten, is nu ook in België verkrijgbaar. Jaime Schmidt begon tien jaar geleden te experimenteren in haar keuken met 100 % natuurlijke ingrediënten. Naast de deodorant en tandpasta met bijvoorbeeld bergamot en limoen, heb je de vegan zeep voor lichaam én gezicht. Zo'n stuk zeep is veel milieuvriendelijker dan een plastic fles douchegel of micellair reinigingswater. Het exemplaar met houtskool bevat stukjes bamboo voor een exfoliërend effect.

8,99 euro

schmidts.com