3 tips bij een (hardnekkig) verstopte wc

3 tips bij een (hardnekkig) verstopte wc

  1. Gebruik een plopper

Je herkent het als een rond stuk rood rubber op een stokje. Een oud en vertrouwd hulpmiddel voor een hardnekkige toilet verstopping! Over het gebruik: plaats het rubberen gedeelte op de afvoer van de wc. Het is belangrijk dat de plopper onder water zit en dat het gat richting de afvoer volledig wordt bedekt. Wanneer dit het geval is kun je de plopper langzaam indrukken en vervolgens weer terugtrekken om zuigkracht te creëren. Herhaal dit meerdere malen. Let op: het water doet het ‘werk'. Soms wordt er gedacht dat lucht het werk doet, maar dat is niet het geval.

  1. Gebruik een ontstoppingsveer (maar wees voorzichtig)

Als de plopper niet werkt, willen sommige mensen wel eens aan de slag gaan met een ontstoppingsveer. Dit is een flexibele metalen draad die je door de afvoer kunt halen om resten los te maken dan wel te verwijderen. Bij verkeerd gebruik kan er echter wel het een en ander beschadigd raken, dus probeer de veer voorzichtig door de afvoer van je toilet te laten gaan. Geen ervaring met de veer? Laat het werk dan beter over aan een rioolexpert!

  1. Maak een mengeling van soda en water

Gewone huishoudsoda volstaat. Je koopt er een pakje van en je mengt het geheel in een emmer met een liter warm water. Indien gewenst kun je er ook nog wat azijn aan toevoegen, maar je moet dan wel oppassen voor een stevige bruis. Klaar met mengen? Giet het vocht dan geleidelijk door de afvoer van je wc en laat het een nachtje inwerken. Spoel de wc daags erna even door en kijk of het water nu goed loopt.

Werken de huishoudmiddelen niet?

Dan is de verstopping simpelweg te hardnekkig om zelf op te lossen. Maar er kan ook nog iets anders een rol spelen: misschien er ergens wel sprake van een leidingbreuk, waardoor de resten in je toilet hoe dan ook niet kunnen wegvloeien. Dit euvel kun je lastig zelf achterhalen, dus je zult dan contact moeten opnemen met een rioolexpert. Wie weet heeft die de verstopping binnen een uur opgelost!

Wc verstopping zelf oplossen een drama? Daar zijn experts voor!

Veel mensen onderschatten het werk wat er bij het wc ontstoppen komt kijken. Het maakt daarbij niet uit of er sprake is van een vuilophoping of van een in het water geplonst voorwerp dat klem is komen te zitten in de afvoer. Meteen effectief geholpen worden? Dan ga je te rade bij Rioolprobleem Kwijt België, want voor elke dorp of stad kunnen wij een plaatselijke rioolspecialist inzetten. Deze is snel ter plekke en rekent met eerlijke tarieven!