3 opmerkingen die elke single te horen krijgt

3 opmerkingen die elke single te horen krijgt

1. Ik ga je koppelen aan...

Mijn broer, beste vriend, vage kennis, de knappe onbekende op de bus... Eindeloze mogelijkheden, eindeloze ergernis. Want ja, soms valt zo'n date mee en heb je er zelf ook wat aan. Maar vaak leidt het tot awkward situaties en lange stiltes. Het voorstel van je vriend(in) afslaan komt ook niet bepaald sympathiek over, dus daar zit je dan. Tipje aan de voorstellers: wacht tot de vrijgezel zelf vraagt om gekoppeld te worden. Dan ligt de schuld ook niet bij jou als het niet meevalt.

2. Hoe kan jij nog single zijn?

Ten eerste: het kan een keuze zijn. Ten tweede: het feit dat je absoluut perfect bent, betekent nog niet dat je de juiste tegen het lijf loopt. Ten derde: het voelt een beetje alsof alleen 'onvriendelijke' mensen vrijgezel zijn. Ten vierde: je weet absoluut niet hoe je hierop moet reageren. Het is een compliment, maar toch ook niet.

3. Het komt wel goed

Tuurlijk komt het goed. Het is ook niet slecht. Het is gewoon zoals het is. Er zijn uiteraard momenten waarop je graag een lief zou hebben, want de meeste mensen hebben nu eenmaal nood aan liefde. Maar het is ook zo leuk om single te zijn: je doet waar je zin in hebt, leert jezelf beter kennen en hebt zeeën van tijd voor alle leuke dingen in de wereld. Dat betekent echt niet dat je eenzaam zal wegkwijnen of door je katten wordt opgegeten.