200.000 foto's van Snapchat gestolen

200.000 foto's van Snapchat gestolen

Ongeveer 200.000 privé foto's verzonden met de foto messaging app Snapchat werden gehackt en doorgegeven op 4Chan. Het bekende internetforum 4Chan stond ook al in de spotlight toen er honderden naaktfoto's van celebrity's online verschenen.

Het feit dat er foto's van Snapchat werden gehackt is een beetje vreemd aangezien de dienst beweert dat de foto's die je verstuurt, verwijderd worden na een bepaalde tijd. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om foto's van minderjarige gebruikers aangezien 50% van het aantal gebruikers een leeftijd heeft van 13 tot 17 jaar. Mocht het gaan om pikante foto's kan de verspreiding en het bezit ervan leiden tot een gevangenisstraf.

Snapchat beweert dat de app niet gehackt werd. Dat wil zeggen dat de hackers de foto's verkregen via een van de vele apps die gebaseerd zijn op Snapchat zoals Snapsave of Snapkeep. Met deze apps kun je Snapchat-foto's opslaan en er gaan geruchten dat deze apps gehackt werden.

"Snapchatters werden het slachtoffer door hun gebruik van apps die gelinkt worden aan Snapchat waarmee ze Snaps verzenden en ontvangen. Deze praktijken verbieden we expliciet in onze gebruikersvoorwaarden juist omdat ze de veiligheid en privacy van onze gebruikers in gevaar brengen," schreef Snapchat in een schriftelijke verklaring.

Snapchat gaat stappen ondernemen die het gebruik van zulke apps aan banden moeten leggen.