20 handige apps voor op reis

20 handige apps voor op reis

De zomervakantie komt eraan en dus vertrekken veel mensen een tijdje op reis. Hieronder vind je een lijstje met handige apps die tijdens je vakantie weleens van pas kunnen komen. Gaande van het vinden van leuke eetplekjes of de beste hotels tot het vinden van het dichtsbijzijnde toilet in de stad. Deze apps zijn niet alleen erg praktisch, ze kunnen je vaak ook geld doen uitsparen.

1. AccuWeather

AccuWeather is de ideale app om waar je ook bent de weersvoorspellingen te raadplegen. De applicatie is heel nauwkeurig en geeft de perfecte weersvooruitzichten tot op de minuut.

2. AirBnb

AirBnb blijft de methode bij uitstek voor wie een goedkope overnachtingsplaats wil vinden. Omdat het om privé-verhuurders gaat die voor één of meerdere nachten een woning of kamer verhuren, is het vaak goedkoper dan op hotel of officiële bed & breakfast te gaan. Met meer dan 600.000 accomodaties in 34.000 steden wereldwijd vind je bovendien altijd wel ergens een plaats die ideaal gelegen is.

3. Citymaps

Deze interactieve kaart laat je de mooiste en best gewaardeerde plekjes (restaurants, hotels, winkels, attracties,..) in de buurt zien. Bovendien staan er vaak reviews van eerdere bezoekers. Je kan ook zelf plaatsen beoordelen.

4. CityMaps2Go

Voor wie in het buitenland geen internet heeft, komt deze app als geroepen. CityMaps2Go is gelijkaardig aan de gewone Citymaps-app. Het verschil is dat je CityMaps2Go probleemloos offline kan raadplegen. Vooraf dien je wel kaarten op je smartphone te uploaden.

5. Flush Toilet Finder

Je kent het wel: je wandelt op vakantie rustig rond en plotseling moet je dringend naar het toilet. Midden in de stad is dat nog niet zo'n groot probleem. Maar tijdens een bergwandeling of een autorit kan het al vervelender zijn. Flush Toilet Finder zoekt voor jou de dichtsbijzijnde openbare toiletten in de buurt plus een routebeschrijving hoe daar zo snel mogelijk te raken.

6. Foodspotting

Foodspotting is niet zomaar een doorsnee app die je restaurants of brasseries aanraadt. De nadruk ligt op het visuele aspect. Zo worden er bepaalde gerechten in bepaalde restaurants aangeraden door middel van aantrekkelijke foto's en quoteringen. Zelf kan je ook foto's nemen en gerechten aanraden, of zoeken naar een specifieke maaltijd in de buurt.

7. GasBuddy

Een prachtige uitvinding voor de roadtrippers onder ons. GasBuddy geeft aan waar je benzinestations kan vinden en tegen welke prijs. Momenteel werkt de app enkel in Noord-Amerika, maar het blijft dus ideaal voor wie 'route 66' wil veroveren.

8. GateGuru

GateGuru is een handige app tijdens het verblijf op de luchthaven. De app houdt je op de hoogte van eventuele vertragingen en gateveranderingen. Daarnaast vind je er ook een overzicht van de restaurants en accomodaties op de luchthaven. Een extra is dat je er op de plaatselijke luchthaven ook gemakkelijk een huurauto kan reserveren.

9. Google Translate

Van Google Translate hebben de meeste mensen al wel veel gehoord. Toch bestaat er ook een handige app van. Deze beschikt over een camerafunctie waarbij je van een tekst in een vreemde taal een foto kan nemen en Google Translate vertaalt deze dan meteen voor jou. De app werkt bovendien ook offline en is beschikbaar in meer dan 36 talen.

10. Hopper en SkyScanner

Hopper en SkyScanner zijn apps die miljoenen vluchtgegeven analyseren (routes, prijzen, tijdsduur etc.). Zo kan je voor jezelf de goedkoopste of snelste vliegroutes opzoeken. De bedrijven stellen dat klanten zo tot 50% kunnen besparen op vliegtickets.

11. HopStop

Wanneer je je in een onbekende stad bevindt, kan je HopStop gebruiken. Deze applicatie geeft je gedetailleerde informatie van bussen, treinen, metro's en taxi's om van punt A naar B te raken. De prijzen en reistijden worden steeds weergegeven. De app is beschikbaar in zo'n 600 steden over de hele wereld.

12. Hotel Tonight

Hotel Tonight is de app bij uitstek om alle hotels in de buurt te verkennen. Het aanbod is zeer ruim en bevat zowel heel goedkope als heel dure en exclusieve hotels.

13. JetLag Genie

Een van de meest vervelende nadelen van lange reizen maken is waarschijnlijk wel de jetlag. JetLag Genie helpt je bij het vermijden en verhelpen van je jetlag. Je voert gewoon reisgegevens in en de app zal jou allerhande tips voorschotelen, gaande van wanneer je best gaat slapen of moet opstaan of wanneer je een dutje het best kan gebruiken.

14. PackPoint Packing List Travel Companion

Raak je er maar niet uit wat en hoeveel kleren en spullen je op reis allemaal moet meenemen? Deze app stelt op basis van de lengte van je reis, de weersverwachtingen en activiteiten die je gaat doen een lijst samen van dingen die je zeker moet meenemen.

15. SeatGuru

SeatGuru is een app op maat voor al wie comfortabel wil vliegen. Voor elke vlucht geeft het een interactieve kaart weer met de beste zitplaatsen, de plaatsen met het meeste beenruimte (meestal aan de nooduitgang) of de plaatsen het dichtst bij het toilet.

16. Tipping Tips

Op reis kan het vervelend zijn wanneer je de plaatselijke gebruiken in verband met fooien niet goed kent. Tipping Tips maakt daar nu een einde aan. Op basis van uitgebreid onderzoek lijst de app voor 108 landen op hoeveel percent fooi tot de lokale sociale conventie behoort.

17. TravelSafe

TravelSafe is ideaal voor in noodgevallen. Wanneer je hulp nodig hebt kan je met de applicatie al de nummers raadplegen van de plaatselijke politie, brandweer, ambulance en dergelijke. Bovendien vind je er ook het nummer van de ambassade van je thuisland in terug. De app is eveneens offline te raadplegen.

18. Uber

Hoewel Uber in ons land zeer controversieel is, blijft de dienst waar het in het buitenland niet verboden is, erg handig. Op voorhand geef je in dat je van plaats A naar plaats B moet. Zo worden misverstanden met lokale chauffeurs vermeden. Bovendien zie je exact waar je chauffeur zich bevindt en hoe lang de rit gaat duren. Ook betalen gaat eenvoudig, de rit gaat immers van je kredietkaart af.

19. Viator

Viator bundelt alle plaatselijke excursies, rondreizen, safari's, concerten, shows en dergelijke in één applicatie. Zo krijg je een handig overzicht en kan je makkelijk met je smartphone reserveren.

20. XE Currency

Ben je het beu om de plaatselijke munt steeds te moeten omrekenen naar je vertouwde munt. XE Currency biedt de oplossing. De app doet voor jou de wiskunde en zet de munten om aan de laatste wisselkoersen. Bovendien werkt de applicatie ook zonder internet.