14-jarige beschuldigd van gruwelijke moord, moeder knoeide met bewijsmateriaal

14-jarige beschuldigd van gruwelijke moord, moeder knoeide met bewijsmateriaal
Foto Pexels

De moeder van de 14-jarige Aiden Fucci, die eind mei officieel in beschuldiging gesteld werd van de moord op de 13-jarige cheerleader Tristyn Bailey, zou de bebloede jeans van haar zoon uitgewassen hebben op de dag dat Bailey verdween. Ze was dus op de hoogte van de afschuwelijke daad van haar zoon. Zo zouden beelden afkomstig van bewakingscamera’s in het huis uitgewezen hebben. Daarna legde ze de broek weer op de slaapkamer van haar zoon, zo meldt het politiebureau van St. Johns County.

De 35-jarige moeder werd gisteren gearresteerd. «Ze zal verantwoordelijk gehouden worden voor haar rol in deze zaak. Er zal gerechtigheid geschieden voor Tristyn Bailey en haar familie», aldus sheriff Robert Hardwick.

Bloedvlekken

Uit bewakingsbeelden kon opgemaakt worden dat Fucci wel degelijk een jeansbroek droeg toen hij de moord beging in de nacht van 8 op 9 mei. Op 9 mei werd hij thuis ondervraagd door de politie over de whereabouts van Bailey. Daarna toonde hij aan de agenten waar hij voor het laatst geweest was met het 13-jarige slachtoffer. Intussen waste zijn moeder de bewuste jeans thuis uit. Onderzoekers vonden de broek in de slaapkamer van de jongen en detecteerden de bloedvlekken na een grondige inspectie.

De moeder wordt nu aangeklaagd voor het knoeien met bewijsmateriaal. Ze riskeert een maximumstraf van vijf jaar cel en een boete tot 15.000 dollar. Haar zoon wordt als volwassene berecht en aangeklaagd voor de moord op Bailey. Hij wordt donderdag voorgeleid.