12 weetjes over tweelingen die je nog niet wist

12 weetjes over tweelingen die je nog niet wist

Er worden meer tweelingen geboren dan ooit tevoren. Dat komt deels doordat vrouwen tegenwoordig langer wachten om aan kinderen te beginnen maar de consumptie van melk heeft er blijkbaar ook iets mee te maken. Tweelingen zijn fascinerend en er is heel wat dat je er nog niet over weet. Wij lijsten even twaalf weetjes op over tweelingen.

Tweelingen kunnen verschillende biologische vaders hebben.

Bron: topwallpapers10.com

 

In 2009 baarde Mia Washington een tweeling met twee biologische vaders hadden. Mia had in één maand een dubbele eisprong. Haar twee seksuele partners bevruchtten elk een eicel waardoor twee baby's geboren werden met verschillende vaders.

Speurhonden kunnen tweelingen van elkaar onderscheiden.

Bron: huffpost.com

 

Identieke tweelingen slagen er vaak in om verwarring te zaaien bij hun ouders maar speurhonden kunnen ze niet foppen. Onderzoek heeft aangetoond dat Duitse Herders in staat zijn om identieke tweelingen te onderscheiden op basis van hun geur. De geur van een individueel persoon wordt bepaald door factoren zoals voedsel en infecties.

Gescheiden tweelingen kunnen akelig gelijkaardig levens leiden.

Bron: cdn.sheknows.com

 

Jim Lewis en Jim Springer waren vier weken oud toen ze van elkaar gescheiden werden. Ze groeiden elk apart op in een ander pleeggezin. Later bleek dat er heel wat gelijkenissen in hun leven zijn. Toen ze klein waren hadden ze een hond die Toy heette, ze rijden beide met wagens van Chevrolet, roken beide sigaretten van Salem en drinken beide Miller Lite. Nog opmerkelijker was dat de eerste vrouw van beide mannen Linda heette en ze beide nadien hertrouwden met een vrouw die Betty heet.

Grote vrouwen hebben een grotere kans om tweelingen te krijgen.

Bron: topwallpapers10.com

 

Het Long Island Jewish Medical Center ontdekte dat grotere vrouwen meer insuline-achtige groeifactor (IGF) hebben. IGF is een proteïne dat de kans dat een vrouw ovuleert verhoogt. Hoe meer IGF een vrouw heeft, hoe groter de kans dat ze tweelingen verwekt. Een ander onderzoek toonde aan dat moeders van tweelingen gemiddeld 2,5 centimeter groter zijn dan andere moeders.

Vrouwen die veel melkproducten eten hebben een grotere kans om een tweeling te verwekken.

Bron: topwallpapers10.com

 

Het Journal of Reproductive Medicine vergeleek het aantal tweelingen bij veganistische en niet-veganistische moeders. Vrouwen die melkproducten eten hebben vijf keer meer kans om een tweeling te verwekken. Dat komt doordat koeien, zoals mensen, IGF aanmaken en dat IGF in hun melk voorkomt.

Tweelingen hebben al contact met elkaar in de baarmoeder.

Bron: huffingtonpost.com

 

De Universiteit van Padua ontdekte onlangs dat tweelingen al een nauwe band met elkaar hebben in de baarmoeder. Na 14 weken in de baarmoeder reiken de tweelingen al naar elkaar. Vier weken later raken de tweelingen elkaar al meer aan dan dat ze zichzelf aanraken.

Tweelingen komen het vaakst voor in Centraal Afrika

Bron: cdn2.babyzone.com

Met 18 tweelingen per 1.000 geboortes komen tweelingen het meeste voor in Centraal Afrika. Benin spant de kroon met 28 tweelingen per 1.000 geboortes. In Europa, Amerika en Australië ligt het gemiddelde op het aantal tweelingen tussen 9 en 16 per 1.000 geboortes.

De makkelijkste manier om tweelingen te onderscheiden is hun navel

Navels zijn littekens die achterblijven na het verdrogen van de navelstreng dus die worden niet genetisch bepaald. Bijgevolg is elke navel uniek.

De kans dat een vrouw een tweeling krijgt is nu 76 procent hoger dan 30 jaar geleden.

Tegenover 1980 komen er nu 76 procent meer tweelingen op de wereld. Volgens wetenschappers komt dat doordat vrouwen steeds later besluiten om aan kinderen te beginnen. Blijkbaar ligt de kans voor een tweeling hoger bij een dertiger dan bij een twintiger.

Identieke tweelingen hebben geen identieke vingerafdrukken.

Bron: bhmpics.com

Vingerafdrukken worden niet enkel bepaald door het DNA. Identieke tweelingen hebben op een bepaald moment wel dezelfde vingerafdrukken, tussen zes en dertien weken in de baarmoeder. Nadien raken ze de vruchtzak aan waardoor de unieke ribbels en lijnen op elke vinger ontstaan.

Identieke tweelingen kunnen perfecte partners in crime zijn.

Bron: static.ddmcdn.com

De vingerafdrukken van identieke tweelingen mogen dan niet gelijk zijn, het DNA is dat wel voor 99,99 procent. In januari 2009 werd er in Berlijn voor bijna vijf miljoen euro aan juwelen gestolen. De dief droeg handschoenen en het enige bewijs dat hij achter liet was een druppel zweet. De politie traceerde het DNA van het zweet en vond Hassan en Abbas, een identieke tweeling. Beide ontkenden hun schuld en beschuldigde de andere broer. De politie kon niet achterhalen van wie het DNA was dus de beide broers waren vrij om te gaan.

Bijna de helft van alle tweelingen verzint hun eigen taal.

telegraph.co.uk

 

Baby's die een nauwe band met elkaar hebben, maken soms hun eigen taaltje dat alleen zij verstaan. Omdat de baby's daarvoor een nauwe band nodig hebben, is het veel waarschijnlijker dat tweelingen zo'n taaltje ontwikkelen. 40 procent van alle tweelingen ontwikkelt zo'n taaltje voor ze hun moedertaal onder de knie krijgen. Hieronder heb je een voorbeeld van zo'n schattig taaltje.

https://www.youtube.com/watch?v=_JmA2ClUvUY