12 extravagante albumcovers die verboden werden

12 extravagante albumcovers die verboden werden

Een boek beoordeel je meestal aan de hand van zijn coverfoto en dat kan ook gezegd worden van albumcovers. Helaas liep dat voor de volgende gevallen niet zo goed af, want deze covers werden verbannen omdat ze beschouwd werden als te aanstootgevend. In sommige gevallen klopt dat, maar wie verschiet er in de 21ste eeuw nog van een blote tepel. Sommige platenzaken en supermarkten, blijkbaar.

Kanye West - My beautiful twisted fantasy

Kunstenaar George Condo deed nog zo zijn best om een prachtig schilderij te maken van Kanye in zijn oude jaren, maar helaas is dit plaatje toch te provocerend.

NOFX - Eating Lamb

De uitvoering van de titel van het album werd hier misschien iets te letterlijk genomen.

Pink Floyd - Wish you were here

Dit album van Pink Floyd werd in 1975 verbannen door vele winkels omdat het te gewelddadig is.

Game - Jesus piece

Als Jezus bekend stond als dealer van marijuana was hier natuurlijk geen probleem geweest.

Chumbawamba - Anarchy

Het is het meest natuurlijke op aarde wat je je kan inbeelden, maar een foto van een geboorte kan blijkbaar toch niet dienen als albumcover. iTunes haalde dit beeld dan ook offline en gebruikte een schilderij van wat bloemen in de plaats.

Jane's Addiction - Nothings shocking

De titel mag dan wel doen vermoeden dat er niks aan de hand is, maar platenwinkels vonden dat deze cover toch net iets te schokkend was.

Roxy Music

Constanze Karoli en Eveline Grunwald gaan niet eens helemaal uit de kleren voor Bryan Ferry, maar toch vonden de preutse mensen onder ons dit maar niks.

The Beatles - Yesterday and today

Deze cover van The Beatles uit 1966 was de eerste cover die echt voor oproer zorgde bij de pers. Daarom besloot het label Capitol ook om de 750.000 exemplaren uit de handel te halen nadat ze al wereldwijd verdeeld waren.

Bat For Lashes - The haunted man

Ook al deed Natasha Khan alle moeite van de wereld om deze man zo goed mogelijk te bedekken, toch vonden vele supermarkten dat het nog te veel seks uitstraalde.

David Bowie - Diamond Dogs

Origineel bevatte deze cover een correct geschapen penis van een hond, maar uiteindelijk besloot het label RCA Records toch om het beschaafd te houden.

John Lennon - Two virgins

Ook al nodigde John Lennon niemand minder dan Yoko Ono uit om naakt op de cover te staan, toch werd deze plaat in een bruine papieren zak verkocht. Vooral omdat de twee eruit zien als twee ex-junkies.

Tenacious D - Rize of the fenix

Het valt misschien niet meteen op, maar de jongens van Tenacious D konden het niet laten om deze vogel op een penis met twee teelballen te doen lijken.