1.000 klimaatspijbelaars trekken door Kortrijk

1.000 klimaatspijbelaars trekken door Kortrijk

In Kortrijk zijn ongeveer 1.000 klimaatspijbelaars de stad ingetrokken voor een betoging. Ze eisen een beter klimaatbeleid van de politici en vragen meer inspanningen van de bedrijven. Om 9 uur verzamelden de leerlingen van de scholengroepen Rhizo en het Guldensporencollege. Ook heel wat kleutertjes kwamen met de hele klas opdagen, en zorgden voor veel kleur in een betoging waar uiteindelijk ongeveer 1.000 klimaatspijbelaars aan hebben deelgenomen.

Met zelfgemaakte slogan en borden trokken ze door de stad. Ze hielden even halt aan het stadhuis alvorens naar het Schouwburgplein te trekken waar initiatiefnemers Amber Roelstraete en Dorian Berintan de menigte toespraken. Ze wezen de politici en vooral de bedrijven op hun plichten, maar benadrukten dat iedereen een steentje kan bijdragen aan een oplossing voor de klimaatproblemen.

De initiatiefnemers willen ook in Kortrijk doorgaan tot ze gehoord en niet langer genegeerd worden. Rond half elf werd de massa ontbonden en trokken de leerlingen en studenten terug naar de klas.

bron: Belga