10 beautytips recht uit de keuken

10 beautytips recht uit de keuken

We brengen een groot deel van onze tijd door in de keuken. De vele voedingsmiddelen die we in onze keukenkasten terugvinden zouden ook perfect een plaatsje kunnen krijgen in de badkamer. De heilzame werking van komkommer op het gezicht is niet langer een geheim, maar wist je dat uien of de pot mayonaise in je koelkast ook als schoonheidsproducten kunnen dienen?

Tien verschillende manieren om je voedsel anders te gebruiken:

1. Rimpels bestrijden met tomaat

De tomaat wordt reeds lang gebruikt als schoonheidsproduct en gaat de veroudering tegen. Twee tomaten ontvellen, de zaadjes eruit halen, mengen met het pulp van een halve citroen en plantaardige olie en je hebt een home-made antirimpelcrème.

2. Koffiedik tegen cellulitis

Sinds enkele jaren wint koffie aan populariteit dankzij de opmars van de nieuwe toestellen. Je hebt zonder twijfel het gevoel koffie te verspillen eens je dat bakje troost hebt uitgeschonken en je de capsule moet weggooien. Toch niet! Het koffiedik dat zich in de capsules bevindt kan je omtoveren tot een geducht middel tegen cellulitis. Hoe? Het volstaat olijfolie, grof zout en het koffiedik te mixen en op de benen aan te brengen. Enige minpunt: hoe je douche er gaat uitzien eens je alles afgespoeld hebt.

3. Een slaatje voor je acne

Nog een van grootmoeders geheimpjes. Wanneer je enkele slablaadjes opwarmt in een halve liter water, heb je een heel goede lotion voor het gezicht. Het pluspunt van je slaatjes is dat het goed werkt tegen acne.

4. Een ui voor highlights in je blonde of bruine haren

Jawel, de ui is ook een schoonheidsproduct. Wie heeft er nooit eens zin gehad om highlights in de haren te hebben, zonder langs de kapper te moeten passeren? Het sap van een ui biedt de oplossing. In de mixer gooien, filteren, mengen met een liter water en na je shampoo je haar wassen met het sap. Opgelet wel met hoe je haar gaat ruiken na deze wasbeurt met uiensap.

5. De banaan om je vette huid te reinigen

Back to basics. De heilzame werking van bananen, gecombineerd met die van citroensap zorgen voor een relaxerend gezichtsmasker dat de vette huid reinigt. Het zuur van de citroen absorbeert het overtollige vet terwijl de vitamine C van de banaan een teveel aan talg voorkomt.

6. Muskaatnoot om pukkels te bestrijden

Het is nooit leuk om ‘s ochtends uit bed te stappen en een lelijke pukkel op je gezicht te ontdekken. Vaak op het meest ongelegen moment. Een natuurlijke oplossing ligt binnen handbereik indien je muskaatnoot in je keukenkast hebt. Mix geraspte muskaatnoot met koude melk, en je hebt meteen een natuurlijke crème die je op de pukkel kan aanbrengen.

7. Geen kringen meer onder de ogen dankzij de aardappel

Een schoonheidstip enkel op basis van een aardappel deze keer. Heel eenvoudig: om de donkere kringen onder je ogen te doen verdwijnen, volstaat het om er gedurende 15 of 20 minuten een aardappelschijfje op te leggen. Vervolgens afspoelen en klaar is kees!

8. Witte azijn als deodorant

Met witte azijn, die je in zowat elk grootwarenhuis kan vinden, kan je meer aan dan enkel je salades op smaak brengen of je ruiten schoonmaken. Het kan ook dienen als een zeer goede bio deodorant. Enkele druppels verstuiven onder de oksels, en kwalijke geurtjes behoren tot het verleden.

9. Mayonaise beschermt de haren tegen agressieve shampoo

Hoe kan je jouw haren beschermen tegen de zure producten die zich vaak in shampoo bevinden ? Een oplossing is je pot mayonaise uit de koelkast te halen. Breng het gedurende een half uurtje aan op de haren zoals een pré-shampooing alvorens uit te spoelen. De mayonaise beschermt de beschadiging van de haren.

10. Fijne suiker als een exfoliërende crème voor het gelaat

Een eenvoudige truc om mee te eindigen. Fijne suiker, gemengd met warm water zorgt voor een natuurlijke crème die je op het gezicht kan aanbrengen. Een zachte huid gegaradeerd!