Wat kopen voor een communie, lentefeest of verjaardag?

Wat kopen voor een communie, lentefeest of verjaardag?

Het is niet altijd evident om een cadeau te vinden waarmee het kind blij is en dat niet meteen ergens onderaan in een schuif of op een tweedehandssite belandt. Vaste waarden zijn videogames (voor jongens), outdoor spelletjes en juweeltjes (voor meisjes). Vaak is het ook het moment waarop het kind zijn eerste ‘grote' fiets, bureau, mooie horloge of smartphone krijgt.

 

Bye bye envelopjes met geld, hello Yongo!

Bij gebrek aan inspiratie of tijd is het verleidelijk om snel een paar bankbiljetten in een enveloppe te stoppen, de dag van het feest. Maar waarom niet kiezen voor een cadeau 2.0 en het kind helpen om te sparen voor zijn droomcadeau? Met Yongo kan dat.

Wat is Yongo?

Yongo is een digitaal platform van AG Insurance dat individuele levensverzekeringen aanbiedt. Het combineert sparen op korte termijn met beleggen of sparen op lange termijn, wat uniek is op de Belgische markt. Met de langetermijncomponent van het product bouwen de ouders aan de financiële toekomst van hun kind. Op korte termijn kunnen kinderen, met de hulp van hun ouders, via Yongo leren hoe ze hun geld moeten beheren, door samen met familie en vrienden te sparen voor hun droomcadeau. Yongo stelt hiervoor een online platform en een app ter beschikking. Het is voor hen ook een uitgelezen kans om kennis te maken met het digitale spaartijdperk!

In enkele clicks je steentje bijdragen aan het droomcadeau

Het kortetermijngedeelte van Yongo dient om relatief snel te sparen voor een cadeau. Als het kind waarvoor je een cadeau wil kopen een Yongo heeft, is alles heel makkelijk voor jou:

  1. De ouder van het kind stuurt je een uitnodiging om bij te dragen.
  2. Je aanvaardt die uitnodiging en stort het geld direct op de Yongo van het kind.

De Yongo-app is kindvriendelijk, veilig en makkelijk te gebruiken. Het kind kan zijn verlanglijstje maken en aan familie en vrienden laten zien waarvoor het spaart. Maar het kan ook op elk moment checken hoeveel geld er op zijn rekening staat om zijn droomcadeau te kopen.

Mee bouwen aan de toekomst

Yongo verbindt een langetermijncomponent aan sparen op korte termijn. Daardoor ben jij zeker dat als het kind te veel geld inzamelt voor zijn cadeau, de ouders dat ‘extraatje' makkelijk kunnen overzetten naar het langetermijngedeelte van Yongo. Zo bouwen ze voor hun kind een kapitaal op voor later en ben jij er zeker van dat het kind dat geld niet opdoet aan nutteloze aankopen of spullen die jij niet wil steunen. Resultaat: met Yongo weet je dat je geld niet alleen naar het droomcadeau van het kind gaat, maar ook een potje helpt op te bouwen om op een dag mee op reis te gaan, een eerste appartement te kopen of te gaan studeren.

 

Yongo - platform van AG Insurance dat individuele levensverzekeringen Yongo Moon (tak 21 met gegarandeerde rentevoet) en Yongo Star (tak 23 waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen) voorstelt, evenals Yongo Dreams (kapitalisatieverrichting tak 26). Deze producten, ontwikkeld door AG Insurance, die eventueel verkocht worden door een tussenpersoon, zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving. De algemene voorwaarden, de informatiedocumenten en de beheersreglementen zijn gratis beschikbaar op www.yongo.be. Het is noodzakelijk om deze documenten door te nemen vóór de aankoop van het financieel product. Alle klachten m.b.t. de producten, kan je overmaken aan AG Insurance nv, Dienst Klachtenbeheer customercomplaints@aginsurance.be - Tel.: +32 (0)2 664 02 00), E. Jacqmainlaan 53 te B-1000 Brussel.

Als de oplossing die AG Insurance voorstelt geen voldoening schenkt, kan je het geschil voorleggen aan de Ombudsman van de verzekeringen info@ombudsman.as - Tel. 02 547 58 71 – Fax 02 547 59 75); Meeussquare 35 te B-1000 Brussel. AG Insurance nv – E. Jacqmainlaan 53, B-1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE 0404.494.849 – www.aginsurance.be. Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder codenummer 0079, onder controle van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel