‘Zwanger’ rapidool schiet hoofdvogel af op de MTV Video Music Awards

‘Zwanger’ rapidool schiet hoofdvogel af op de MTV Video Music Awards
AFP / A. Weiss

Lil Nas X haalde het van Cardi B. ft. Megan Thee Stallion (‘WAP’), Dj Khaled ft. Drake (‘Popstar’ - starring Justin Bieber), Doja Cat ft. SZA (‘Kiss me more’), Ed Sheeran (‘Bad Habits’) en The Weeknd (‘Save your tears’). De video won daarnaast ook de prijs voor beste regie en beste visuele effecten.

De Amerikaanse rapper Lil Nas X verwierf in 2019 wereldfaam met een populaire remix van de monsterhit ‘Old Town Road’. Begin deze maand dropte de excentrieke twintiger enkele opzienbarende beelden op zijn sociale media die puriteins Amerika deden steigeren: de fotoshoot toont de rapper met een uitpuilende buik. Met zijn bolle buik wou Lil Nas X een blijde boodschap wereldkundig maken: dat hij ‘in verwachting is’ van zijn debuutalbum. De bevalling staat gepland op 17 september. De excentrieke rapper maakt er een sport van om te koketteren met zijn seksuele geaardheid en zo tegen de schenen van conservatief Amerika te schoppen.

‘Drivers License’ song van het jaar

Justin Bieber won de Moon Person-trofee voor artiest van het jaar. Hij haalde het daarmee van onder meer van Ariana Grande, Taylor Swift en Olivia Rodrigo. Die laatste werd wel gelauwerd als beste nieuwkomer en haar nummer ‘Drivers License’ werd uitgeroepen tot song van het jaar.

Foo Fighters kregen de Global Icon Award ophalen, een prijs voor hun oeuvre. De ceremonie werd geopend door Madonna. Zij loofde MTV voor de invloed die de zender had op haar carrière.