Studenten krijgen per ongeluk gevaarlijke dosis cafeïne

Studenten krijgen per ongeluk gevaarlijke dosis cafeïne

Het incident vond plaats in maart 2015. Het experiment van de Northumbria University had als doel te testen wat het effect is van cafeïne op sportieve prestaties. Normaal gezien moesten Rosetto en Parkin 0,3 gram cafeïne opdrinken, maar dat plan liep volledig mis. In de plaats kregen de studenten 30 gram toegediend. Ter vergelijking: een gemiddelde kop van het zwarte goud bevat ongeveer 0,1 gram.

Al na enkele minuten voelden de twintigers zich duizelig, zagen ze niet meer goed en begonnen ze over te geven. De twee werden onmiddellijk naar het ziekenhuis gevoerd en belandden zelfs op de intensive care. Tijdens die periode viel Parkin kilo af, Rosetta verloor maar liefst 12 kilo.

Boete van 470.000 euro

De Britse universiteit moest deze week voor de rechtbank verschijnen en gaf zijn fout toe. "Als de studenten niet in perfecte conditie waren geweest, hadden ze het niet kunnen navertellen volgens de dokters", oordeelde de rechter. De universiteit werd uiteindelijk veroordeeld tot een boete van ongeveer 470.000 euro.