Rapper P. Diddy is rijkste celebrity

Rapper P. Diddy is rijkste celebrity

Tussen juni vorig jaar en nu verdiende de 47-jarige rapper 130 miljoen dollar (zo'n 116 miljoen euro). Die inkomsten heeft hij vooral te danken aan zijn jongste tour Bad Boy Family Reunion, reclame voor vodka en de verkoop van een deel van zijn kledingsmerk.

Top vijf

Op plaats twee prijkt Beyoncé, die het moet stellen met 105 miljoen dollar (zo'n 93 miljoen euro). Queen B sprokkelde dat bedrag bij elkaar dankzij haar concertenreeks én haar reclame voor Limonade. De top drie wordt vervolledigd door schrijfster J.K. Rowling. De film 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' en het toneelstuk 'Harry Potter and the Cursed Child' leverden haar de som op van 95 miljoen dollar (zo'n 85 miljoen euro).

Rapper drake staat op de vierde plaats met 94 miljoen dollar (zo'n 84 miljoen euro). De ster van Real Madrid, de Portugese spits Ronaldo, eindigt pas vijfde. Met zijn 93 miljoen dollar (83 miljoen euro) is hij wel de eerste sportman, nog voor NBA-legende LeBron James.

Nestor

Nestor uit de lijst is ex-Beatle Paul McCartney: 74 jaar, plaats 32 en 54 miljoen. Dat is beter dan de vooral om haar bekendheid bekende Kim Kardashian of haar zusje Kylie Jenner. Die 19-jarige spruit is meteen de benjamin van het klassement. Voor het eerst sinds 1993 klopt ook Guns N'Roses aan de deur van de geldhemel: dankzij een reünietoer eindigen Axl Rose, Slash en Duff McKagan op plaats elf.

Ook radio- en televisiefiguren uit het pro-Trumpkamp boerden niet slecht, met de rechtse radiopresentator Rush Limbaugh gedeeld op plaats elf, Fox-presentator Bill O'Reilly op 71 en de onlangs in opspraak gekomen (en ontslagen) Sean Hannity op 77.

Een onderzoek uit veiligheidsoverwegingen van de bewuste top-100 leverde het verwachte en gevreesde resultaat op: van een Belg geen spoor.