Een emotionele Adele en een ode aan overleden muzikanten: dit waren de Grammy's

Een emotionele Adele en een ode aan overleden muzikanten: dit waren de Grammy's

Adele won onder meer de Grammy voor beste nummer en beste performance. Toen de 'Hello'-zangeres ook haar prijs voor beste album mocht gaan halen op het podium, sloeg ze iedereen met verstomming. "Ik kan deze prijs niet aanvaarden", stamelde de Britse blondine. Ze vond dat Beyoncé de award meer verdiende. "Het album 'Lemonade' was zo monumentaal, zo goed doordacht, zo mooi. Ik aanbid jou en ik hou van jou", zei Adele, waarna de traantjes begonnen te vloeien bij Queen B én het publiek.

this year's Grammy's was EMOTIONAL!!!? Adele was crying, Beyoncé was crying, and when Queen B starts crying, I START CRYING!!?? #Grammys

— Sahar Almansouri? (@sahar605_) 13 februari 2017

@Adele made @Beyonce cry during the Grammy's and now I'm crying it's jus a mess rn

— Morticia ? (@triggaaa_treee) 13 februari 2017

Beyoncé zelf maakte met negen nominaties kans op de meeste awards, maar kon er uiteindelijk maar twee verzilveren. De Texaanse diva kreeg een Grammy voor beste urban contemporary album en beste music video.

David Bowie

Ook David Bowie, die vorig jaar in januari is overleden, schopte het deze nacht tot prijzenkampioen. Hij won maar liefst vijf prijzen, waaronder de award voor beste rocknummer.

De rapper Chance The Rapper werd verkozen tot beste nieuwe artiest. Dat is best opmerkelijk omdat het nog maar de eerste keer sinds 2004 dat een rapper met deze Grammy bekroond wordt.

George Michael en Prince

In de tussentijd was er natuurlijk ook nog tijd voor muzikale intermezzo's. Daarin ging veel aandacht naar de vorig jaar en dit jaar overleden muzikanten. Adele bracht, tot twee keer toe, een muzikale ode aan haar landgenoot George Michael. Bruno Mars kroop dan weer in de huid van Prince. Maar ook Leonard Cohen werd natuurlijk niet vergeten.