Zorgeloos door het leven met deze apps

Zorgeloos door het leven  met deze apps

Het dagdagelijkse leven is hectisch, stresserend en soms dodelijk vermoeiend. Gelukkig is er de smartphone nog, die je als een virtuele beste vriend voorziet van gepaste advies op elk moeilijk moment. Een overzicht van de handigste apps die jou succesvol door elke loodzware werkdag loodsen.

08.00 u - In een-twee-drie klaarwakker

Gooi je 's ochtends nog liever je wekker door het raam dan je warme bed te verlaten? Dan is de

‘I can't wake up'- app iets voor jou. De app werkt zoals een normale alarmklok, maar voorziet daarnaast ook een ‘Awake test' waarbij je eerst succesvol een opdracht moet volbrengen voordat je het alarm kan uitschakelen. Geheugentrainingen, rekensommen of het scannen van een barcode op een zelf uitgekozen plaats, behoren tot de opties. Goedemorgen!

Voor Android en iOS – Gratis

 

 

10.00 u - Beautyritueel

Goede basisproducten zijn essentieel om je beautyritueel 's ochtends zo efficiënt mogelijk te doen verlopen. De app ‘SkinBetter' helpt je daarbij met een uitgebreide huidanalyse. Hoe werkt het? Heel simpel, je trekt een foto van je gezicht, vult een reeks vragen in en de medische software van SkinBetter doet de rest. Met een klik krijg je meteen een lijstje van producten die je op het lijf geschreven zijn.

Voor Android en iOS – Gratis

 

 

12.00 u - Lunchtijd

‘Urbanspoon' is een handige app waarmee je in een handomdraai de beste lunchplek in de buurt ontdekt. Je kunt de restaurants sorteren op basis van afstand, de beoordelingen en het soort keuken dat ze aanbieden. In een oogopslag krijg je meteen ook de openingsuren te zien en kun je een tafel reserveren. Smakelijk!

Voor Android en iOS – Gratis

 

 

14.00 u - Boodschappen doen

Slim shoppen doe je met de app ‘myShopi' die in één handig overzicht alle promoties, kortingen en folders bundelt. De digitale klantenkaarten en praktische boodschappenlijstjes zijn eveneens mooi meegenomen. Hoe werkt het? Je neemt gewoon een foto van je kasticket, scant de barcode van een product en krijgt vervolgens de kortingen binnen de zeven dagen teruggestort op je rekening.

Voor Android en iOS – Gratis

 

 

16.00 u - Babbeluurtje

Wil je de banden met je vrienden aanhalen? Dan is de app ‘Happening' ideaal voor jouw vriendenkring. Na het downloaden van de app, creëer je een online vriendengroep en kan de pret beginnen. Naast klassieke zaken zoals fotogalerijen, gedeelde rekeningen en to-dolijstjes, kan je elkaar ook uitdagen met fotowedstrijdjes, grappige polls en anonieme chatsessies. Hilariteit verzekerd!

Voor Android en iOS – Gratis

 

 

18.00 u - Sport in je woonkamer

Smartphonebezitters hebben echt geen excuus meer om niet te sporten. Naast de traditionele workout-apps, bestaat er nu ook ‘Yoga Studio', een app met 65 meditatielessen tussen de tien en de zestig minuten, aangepast aan elk niveau. De muziek tijdens de sessie kies je gewoon zelf en voor de zeer gemotiveerde of gevorderde sporters bestaat er zelfs de mogelijkheid om je eigen video's in de app te uploaden.

Voor iOS – 2,99 euro

 

 

20.00 u - Grote schoonmaak

‘FlyHelper' is een heuse hulp voor iedereen die een broertje dood heeft aan schoonmaken. De app stelt onverbiddelijk een lijst op met dagelijkse of wekelijkse routines en taken die slechts af en toe moeten gebeuren. Met de menu- en de dagplanner bepaal je zelf wat je wanneer doet, terwijl de timer je eraan herinnert als je te overijverig wordt en teveel tijd spendeert aan de grote schoonmaak.

Voor Android – Gratis

 

 

22.00 u - Ga ontspannen de avond in

Nu al je dagtaken erop zitten, is het tijd om te ontspannen. De app ‘Facial Massage' is daarbij jouw partner bij uitstek. Naast gedetailleerde video- en audio- instructies voor verschillende types massage, bevat de app ook playlists met ontspannende muziek en honderden beautytips die de conditie van jouw huid optimaliseren.

Voor iOS – 1,99 euro

 

 

door Mare Hotterbeekx