WOW. Brussel als designerstad

WOW. Brussel als designerstad
Foto Optie B

Design

La Fabrika

Dit is een van de verborgen pareltjes in de Antoine Dansaertstraat. In een ruimte van 230 m² etaleert interieurarchitect Kelly Claessens - bekend van ‘Blind Gekocht’ - haar mooiste vondsten. Naast lokale merken (Muller Van Severen, Valerie-Objects) vind je er ook internationale en vooral Scandinavische labels (Norm Architects, Skagerak, Artek, Asplund, Menu, Hay).

Antoine Dansaertstraat 97, 1000 Brussel

lafabrika.be

Haute Antique 207

Onder het toeziend oog en de kennersblik van Stéphanie Vandandenhove worden stukken van 24 handelaars samengebracht op 2500 m² vol antiek en design. Kwaliteitsvolle meubels, schilderijen, lampen, voorwerpen en verzamelobjecten, van decoratie tot waardevolle gesigneerde stukken.

Hoogstraat 207, 1000 Brussel

hauteantiques207.be

Mode

Ndiaga Diaw

Ndiag Diaw, erkend als een van de meest getalenteerde Senegalese modeontwerpers, heeft net zijn nieuwe atelier geopend, een ruimte voor creatie maar ook voor tentoonstellingen en artistieke ontmoetingen, waar hij samenwerkt met filmmakers, muzikanten en schilders.

Lebeaustraat 27, 1000 Brussel

ndiagadiaw.com

Isabelle Bajart

Isabelle Bajart, gevestigd in hartje Brussel, biedt sinds 2008 een selectie van tweedehandskleding van hoge kwaliteit aan. Yves Saint Laurent, Celine, Max Mara maar ook een grote keuze aan vintagestukken van minder bekende ontwerpers, uit alle periodes, die verrassen door hun originaliteit, hun tijdloosheid en de zorg die aan hun fabricage is besteed.

Kartuizerstraat 25, 1000 Brussel

isabellebajart.be

Kat & Muis

Brusselse hotspot voor creatieve kinder- en jongerenkleding in de Dansaertwijk. 170 m2 fantastische kleren voor baby’s, kleuters en tieners. Het zet sterk in op Belgische merken.

Oude Graanmarkt 35, 1000 Brussel

katenmuis.be

Events

Parcours Street Art

Streetart verandert Brussel in een openluchtmuseum. Ontdek tal van urban artists en hun werk tijdens een wandel- of fietstocht met een gids. Via diverse parcours langs de Grote Markt, Anneessens, Laken en de Marollen maak je kennis met Mona Tusz, Soaz, Freskolab, Novadead, Jadranka Lacković, Jana en vele anderen.

parcoursstreetart.brussels

ADAM – Design museum

Het Design Museum Brussels opende zijn deuren nadat het Atomium een privécollectie had aangekocht. Het is een plaats gewijd aan design en de geschiedenis ervan. Sinds 2015 omvat de collectie van het museum The Plastic Design Collection, het landschap van kunststoffen in design van de jaren 1950 tot nu. Daarnaast opende het museum in september 2020 Belgisch Design Belge, een nieuwe permanente tentoonstellingsruimte voor Belgisch design en de geschiedenis ervan.

designmuseum.brussels