UitTips voor de hele familie

UitTips voor de hele familie
Foto Unsplash

Gent aan Zee

8/05

Gent - Je kan je kroost niet vroeg genoeg bewust maken van de noodzaak van een zorgzame omgang met onze planeet, toch? Neem je kinderen om te beginnen dus mee naar het gratis klimaatfestival Gent aan Zee, op de Bijlokesite. Het festival presenteert geen deprimerende doemscenario’s, maar biedt via leuke workshops inspiratie om op een frisse en actieve manier je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Of je nu groenten leert fermenteren, een elektrische auto test, meedoet aan een rondje ‘vuilvissen’ of een echte Lego Master bouwt… er is voor elk groot of klein groen hartje iets te doen. Geniet na je workshop van een lokaal hapje en drankje en blijf zeker voor de finale van De Gouden Groentesaté, de lekkerste barbecuewedstrijd van het jaar. Want gezellig en duurzaam, dat gaat uitstekend samen.

stad.gent

Foto Dokano

Theater

Shel(l)ter

6 & 8/05

Antwerpen - In ‘Shel(l)ter’ (7+) van Zonzo Compagnie en HETPALEIS spoelt een naamloze jongen aan op het strand. Hij weet niet meer waar hij vandaan komt, wie hij is of hoe hij zich onder de mensen moet gedragen. Hij ontmoet een oude strandjutter en bouwt samen met hem een huisje op het strand. Dat is het begin van een wonderlijk avontuur, door cineaste Nathalie Teirlinck dromerig en meeslepend verteld in zachtgekleurde beelden. Op het podium staan intussen een heleboel muzikanten, die het avontuur van de jongen en de oude man in klanken vertalen. Beeld en muziek vormen samen een universum waaraan je gefascineerd blijft plakken. Leert de kleine jongen wat het betekent om ‘mens’ te zijn? Of leren wij iets van hem?

hetpaleis.be

Foto K. Maruszak

Buiten

Mechelen stuurt je stappen

permanent

Mechelen - In Mechelen sturen twee interactieve stadswandelingen jouw kroost kriskras door de stad. ‘Van arend tot zwaluw’ is een beestige ontdekkingstocht waarbij kinderen zelf de weg wijzen, met een plan en een boek vol leuke weetjes - ook voor volwassenen. ‘Met natte voeten’ is dan weer een avontuurlijke stadswandeling voor echte waterratten, langs de oevers van de Dijle. Op het bijbehorende opdrachtenblad staan leerrijke maar vooral ook heel grappige vragen en spelletjes. Het resultaat? Je kinderen leiden je op hun eigen manier door de stad en tonen hoe zij die stad ervaren - en jij geniet met hen mee. Win-win voor alle gezinsleden!

visitmechelen.be/gezinnen

Foto Unsplash

Film

Terminator Too - The Movie

6/05

Antwerpen - Theatermaker Robbert Vervloet en muzikant Ephraïm Cielen maakten samen de voorstelling ‘Terminator Too’, op basis van hun favoriete klassieke actiefilms. Corona zorgde ervoor dat heel wat voorstellingen werden geannuleerd… dus besloten de twee creatievelingen het over een andere boeg te gooien. De theatervoorstelling werd een kortfilm, waarin ze hetzelfde doen als in de voorstelling: ze kruipen in de huid van hun favoriete actiehelden en leggen daar de spanning, de kick maar ook de tragiek van bloot. ‘Jurassic Park’, ‘Pulp Fiction’, ‘Kill Bill’, ‘Batman’ en nog een heleboel andere blockbusters komen samen in deze spin-off. Met zelfgemaakte special effects, kostuums uit cornflakesdozen, spectaculaire gevechtschoreografieën - of dat proberen ze toch. Hilarisch en schrijnend, deze ‘Terminator Too’, dus hasta la vista, baby - zorg dat je erbij bent.

destudio.com

Foto Vervloet & De Studio

Feest

Soiree kadee: Suikerfeest

06/05

Brussel - GC Nekkersdal in Laken organiseert één keer per maand een Soiree Kadee op vrijdagavond: een ontspannen bijeenkomst met leuke activiteiten voor de kinderen, waardoor de ouders even kunnen achteroverleunen, en ontspannen het weekend inzetten. Vanavond staat er een wel heel speciale editie van Soiree Kadee op stapel: deze avond staat helemaal in het teken van het Suikerfeest. Vanaf 17u is er een feestelijk programma met een optreden van Maleeka Nour, een Kinder Catwalk met daaraan voorafgaand een workshop om je outfit te maken en een henna suikerbuffet. Fingerfood wordt geserveerd door Nekkersdals huischef Qutayba. Hmmmm… was het al maar vijf uur…

nekkersdal.be

Foto Nekkersdal