PARENTING FOR DUMMIES. Van doffe huid naar glow in vijf stappen

PARENTING FOR DUMMIES. Van doffe huid naar glow in vijf stappen
Foto Unsplash

1. Slaap voldoende

Een stralende huid begint bij de basis: je bioritme respecteren en voldoende slapen. Slaap is namelijk nodig om je lichaam te laten uitrusten en om je huid te herstellen. Tijdens het slapen maakt je lichaam het groeihormoon aan en dat zorgt voor een frisse en veerkrachtige huid.

2. Scrub je huid

Een tweede belangrijke tip is om je huid voldoende te scrubben. Dat betekent dat je je dode huidschilfers gaat verwijderen, wat je een egale, stralende huidlaag oplevert. Door het scrubben is de huid ook beter in staat om de verzorgingsproducten optimaal te absorberen. Let wel op: gebruik geen harde scrub want anders riskeer je dat de beschermingslaag van de huid wordt aangetast.

3. Eet groenten en fruit

Als je even op adem komt, is het verleidelijk om te grijpen naar fastfood. Helaas zijn de suikers van zo’n ongezonde snack niet goed voor je huid. Zo maken ze rimpels, heb je meer last van acne en krijg je kringen rond je ogen. Daarom is het sterk aanbevolen om voldoende groenten en fruit te eten. Ze bevatten vitaminen en mineralen die de huid beschermen. In groenten en fruit zit ook de stof collageen die je huid doet stralen.

4. Gebruik het hele jaar door zonnecrème

Het is niet omdat de zomer nog niet officieel begonnen is, dat je niet moet smeren. Integendeel, jouw huid heeft het hele jaar nood aan een dagelijks laagje zonnecrème. Zonnecrème beschermt je huid niet alleen tegen UVB-stralen die jouw huid verbranden. Ook wanneer de zon niet schijnt moet je smeren tegen de schadelijke UVA-stralen. Die onzichtbare stralen beschadigen en verouderen tenslotte je huid.

5. Kies een rijke dag- en nachtcrème

Ook een goede dag- en nachtcrème zijn essentiële hulpmiddelen voor een prachtig gelaat. Is je huid uitgedroogd? Kies dan voor een dagcrème die een zwaardere en rijkere structuur heeft, die je huid voldoende hydrateert en je huidoppervlak vernieuwt. Smeer ‘s avonds ook een hydraterende nachtcrème op je huid. Die zorgt ervoor dat je huid zich ‘s nachts kan herstellen.