LIFEHACK. Met deze simpele truc maak je het perfecte gepocheerde ei (video)

LIFEHACK. Met deze simpele truc maak je het perfecte gepocheerde ei (video)
Foto Unsplash

Niets waarvan je lief meer van onder de indruk zal zijn dan jij die het perfecte gepocheerde eitje maakt. Het is tenslotte een notoir moeilijk gerecht. Een vortex maken voor je eitje, trucjes met azijn, zout of siliconebekers... Het internet staat bomvol met tips & tricks voor het betere zondagse eitje en de tips zijn lang niet even goed.

TikTokker @caughtsnackin maakt komaf met die onzin. Het enige dat je volgens deze man nodig hebt is een pollepel. Al 3 miljoen mensen werden van hun sokken geblazen door het filmpje.

Pollepelpret

Het perfecte gepocheerde eitje maak je als volgt: je breekt een ei, giet het in een pollepel en daarna dompel je de pollepel onder in het water, maar niet zo diep dat je ei in het water drijft. Hij houdt de lepel even in het water en dan is het klaar! Hij werkt het eitje af met kruiden en legt het op een toast met guacamole.

@caughtsnackin

This poached egg hack will change your brunch game! 🤷🏻‍♂️😌 #breakfast #food #kitchenhacks

♬ Lazy Sunday - Official Sound Studio

Sommige reacties noemen het «de beste hack die ze ooit in hun hele leven zagen». Anderen noemen het «geniaal». Toch zijn er ook criticasters in het publiek die beweren dat het eitje per definitie geen gepocheerd ei is. Maar terwijl de haters haten, kan jij ook gewoon genieten van je ontbijt. Smakelijk!