Iets kleiner Batibouw opent zaterdag de deuren

Iets kleiner Batibouw opent zaterdag de deuren
Belga / N. Maeterlinck

In 2020 zakten 187.000 bezoekers af naar de beurs, voor deze editie mikt de organisatie op 150.000 bezoekers. In 2019, voor het uitbreken van corona, bezochten nog 257.000 mensen de bouwbeurs, toen een daling met 10 procent ten opzichte van 2018.

Duurzame focus

De organisatie van de beurs heeft de schijnwerpers dit keer onder meer gericht op innovaties die bijdragen tot de vermindering van de CO2-uitstoot en de energiefactuur. De nieuwste generatie warmtepompen, oplossingen op maat voor zonnepanelen, verschillende soorten isolatie en tal van andere alternatieven om het energieverbruik te verminderen, zullen voorgesteld en toegelicht worden in de paleizen van Brussels Expo.

«De laatste stands zijn bijna afgewerkt en onze 600 exposanten checken de laatste details», zegt Frédéric Devos, directeur van Batibouw. «We staan klaar om onze bezoekers te ontvangen, zodat ze inspiratie kunnen opdoen, materialen kunnen vergelijken, exclusieve nieuwigheden kunnen ontdekken en persoonlijke contacten kunnen hebben met de specialisten van de bouwsector.»

De professionele beurs INSTALLPRO opent ook weer haar deuren voor HVAC- (verwarming, ventilatie en airconditioning), sanitair- en elektriciteitsinstallateurs in Paleis 3 van Brussels Expo op dinsdag 24 en woensdag 25 mei.

Batibouw is geopend van zaterdag 21 tot en met zondag 29 mei, op weekdagen van 11 tot 19 uur en in het weekend van 10 tot 19 uur. Op dinsdag 24 mei en woensdag 25 mei zijn nocturnes gepland tot 21 uur. Een toegangsticket kost 15 euro.

Goesting gekregen om eens een kijkje te gaan nemen? Neem dan deel aan onze wedstrijd en win tickets!