Dit zijn de keukengewoontes waar Italianen zich het meest aan storen

Italianen en koken, het is een dingetje. De Italiaanse keuken staat natuurlijk bekend om z’n overvloed aan heerlijkheden - zoveel is zeker. Maar daarnaast hebben de Italianen ook zo hun bekende en minder bekende no-go’s. Het is misschien een cliché, maar zo hebben ze een hekel aan ananas op pizza. Dat blijkt echter niet de enige afknapper te zijn voor de Italianen.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Onderzoeksbureau YouGov hield namelijk een enquête nabij een duizendtal Italianen om erachter te komen wat zij wel of niet tolereren in de keuken. En dat leverde enkele interessante resultaten op. Zo blijkt dat dé grootste no-go voor de Italianen pasta met ketchup is, een culinaire misdaad die op de voet wordt gevolgd door het toevoegen van pasta aan een pan met koud water en ananas op pizza. Heb je Italiaanse vrienden, dan vermijd je deze no-go’s maar beter.

Top tien culinaire misdaden voor Italianen

1. Pasta met ketchup

2. Pasta toevoegen aan een pan met koud water

3. Pizza met ananas

4. Pasta als bijgerecht

5. Lange pastaslierten versnijden met een mes

6. Room toevoegen aan carbonarasaus

7. Kaas strooien op een pastagerecht met zeevruchten

8. Pasta afkoelen of afspoelen onder koud stromend water

9. Cappuccino drinken na een Italiaanse maaltijd

10. Geen zout toevoegen aan het kookwater van je pasta