IN BEELD. Studio Ghibli-pretpark opent eindelijk de deuren

IN BEELD. Studio Ghibli-pretpark opent eindelijk de deuren
Foto MAXPPP

Het pretpark bevindt zich in de Aichi prefectuur, op een uurtje met de trein van Kyoto. Fans moeten geen typisch pretpark verwachten met heftige rollercoasters en thrillrides, maar een betoverend landschap waarin je op eigen houtje «alle wonderen kunt ontdekken.» Het pretpark brengt met andere woorden vooral de meest iconische scènes en personages uit hun oeuvre tot leven.

Foto AFP

Foto MAXPPP

De komst van Ghibli Park werd aangekondigd in 2017, maar kan pas nu openen vanwege de coronacrisis. In afwachting werden al enkele beelden gedeeld van het park, maar nu is het terrein open en te bezichtigen voor iedereen. Zo kan je vertoeven in de katbus uit ‘My Neighbour Totoro’ of avonturen beleven met de robotsoldaten uit ‘Castle in the Sky’.

Foto MAXPPP

Foto AFP

Het park is zo’n 7 hectare groot en is ingedeeld in vijf verschillende gebieden. Op dit moment zijn er nog maar drie daarvan geopend: een indoor dorp met scènes uit verschillende Ghibli-klassiekers, een cinema en souvenirwinkels; ‘Hill of Youth’ met onder meer de antiekwinkel uit ‘Whisper of the Heart’ en ‘Dondoko Forest’, dat volledig gewijd is aan ‘My Neighbour Totoro’.

Foto AFP

@japanontiktok

The Ghibli Theme Park Opened Today! #anime #ghibli #weeb #secretanimesociety

♬ Howl's Moving Castle - Merry Go Round of Life - Vitamin String Quartet