WipEout Omega Collection maakt racegames opnieuw hot

WipEout Omega Collection maakt racegames opnieuw hot

WipEout is een van die cultsaga's. Tussen 1995 en 2008 verschenen er acht episodes op PlayStation, Nintendo 64 en Sega Saturn. Na ‘Wipeout 2048' (2012, PS Vita) werd het plots stil. Maar Sony heeft de franchise nog niet begraven, want ziehier een maxi best of voor alle nostalgische fans.

Een lust voor oog en oor

‘WipEout Omega Collection' recycleert alle content uit ‘WipEout HD', ‘WipEout HD Fury' en ‘WipEout 2048'. In het hoofdmenu kan je kiezen uit de drie games. Deze compilatie telt in totaal 26 omkeerbare circuits en 46 exclusieve vliegtuigen. Voor nog geen 40 euro is dat meer dan de moeite waard. Vooral omdat de ontwikkelaars duidelijk hun best gedaan hebben om die oudjes op te frissen en te optimaliseren voor de PS4 Pro. Ze zijn, kort samengevat, onherkenbaar! Naast de graphics in 1080p en 60 frames per seconde blinkt ‘WipEout Omega Collection' ook uit met een geniale soundtrack. De razendsnelle races krijgen nog wat extra pit dankzij de loeiharde electro van The Prodigy, The Chemical Brothers en Deadmau5.

Habitués zullen de gameplay snel onder de knie hebben. Voor groentjes ligt het iets moeilijker. Zo'n futuristisch tuig bestuur je namelijk niet zoals een gewone auto. Verre van. En aangezien je niet echt veel uitleg krijgt, riskeer je tijdens die eerste rondjes af te zien. Doe daar nog eens een pak wapens en bonussen bij, en het wordt al snel een serieuze puinhoop. Maar met een beetje training scheer je in no time aan een rotvaart door de futuristische decors.

Elke titel heeft een gevarieerde carrièremodus waarin je nieuwe vliegtuigen kan unlocken. Je kan ook je eigen circuits maken in functie van negen spelmodi. Tot slot is ‘WipEout Omega Collection' ook een rasechte multiplayer die je met meerderen lokaal (split screen) of online kan spelen.

‘WipEout Omega Collection' dompelt je helemaal onder in snelle, furieuze en futuristische races. Een hoogwaardige remaster die elke fan van deze cultfranchise in huis moet hebben.

(tw)