Tekken 7: nog altijd top

Tekken 7: nog altijd top

Bijna acht jaar na Tekken 6 is het beroemde Japanse vechtspel van Bandai Namco terug van weggeweest, voor het eerst op de nieuwste generatie consoles. Tekken 7 is een verbeterde versie van de arcadegame die sinds 2015 in Japan uit is. De graphics zijn opgefrist, maar adembenemend zijn ze nu ook weer niet. Tekken 7 is verre van lelijk, maar we hebben al indrukwekkender gezien. De gameplay is dan wel weer een uppercut van jewelste. De moeilijkheidsgraad ligt hoger. Kenners zullen snel de perfecte timing vinden om genadeloze combo's af te vuren, maar groentjes moeten wel even doorbijten en vooral veel trainen voor ze online hun mannetje/vrouwtje kunnen staan.

Interessante nieuwigheden

Tekken 7 is een mix van classicisme en moderniteit. Geen 3D-revolutie, maar wel een paar interessante nieuwigheden. Zoals een kort soloavontuur (‘De Mishima saga'), de mogelijkheid om de verhalen van enkele van de 36 personages te ontdekken en om te spelen met de Japanse arcadeversie. Tekken 7 is natuurlijk ook een multiplayer, lokaal of online, waarmee je je eigen tornooi kan creëren. De PS4-versie heeft tot slot ook een VR-modus, voor wie de virtual reality-bril van PlayStation in huis heeft.

Tekken 7 is spek voor de bek van alle fans. En met zijn gevarieerde content moet het ook moeiteloos nieuwkomers over de streep kunnen trekken om deze cultfranchise te ontdekken.

(tw)