WECANDANCE tovert strand om tot überhip saloon

WECANDANCE tovert strand om tot überhip saloon

Het track record van WECANDANCE is op zijn zachtst gezegd opvallend. Met amper vijf edities op de teller, mag het boetiekfestival zich toch al een gevestigde waarde noemen. Het bewijs? Voorzien van vijf podia met verschillende muziekgenres, verwelkomt het strand van Zeebrugge op zaterdag en zondag in totaal zo'n 30.000 feestvierders.

Om hen in de juiste sfeer te brengen is er onder meer house, slow dance, techno en hip hop, zowel van eigen bodem als uit de internationale scene. Een greep uit het aanbod: Asa Moto, Agents of Time, Tale of Us en Black Mamba.

De sterrenkeuken van Sergio en Syrco

Maar er is meer dan enkel het muzikale menu. Met kleppers als Sergio Herman en zijn protegé Syrco Bakker, moet ook het culinaire aspect bijdragen tot een instant vakantiegevoel. De gebruikelijke schrale hamburgers en platte pinten maken op WECANDANCE plaats voor sterrenkeuken en hippe cocktails. De no fast food-policy is hier heilig!

Een atypisch festival, denkt u? Absoluut. En niet alleen het eten is minstens even belangrijk als de line-up. Wie komt opdagen in lompen en op aftandse sneakers – ‘Want op een festival word je toch alleen maar vuil…' – is eraan voor de moeite. WECANDANCE draait om zien en gezien worden, dus je denkt maar beter twee keer na over je outfit voor je de deur uitgaat.

Acid cowboys

Gelukkig schiet de organisatie traditiegetrouw ter hulp. Het thema is dit jaar ‘acid cowboys', en situeert zich ergens tussen stoer en glamoureus in het Wilde Westen. Met een aangepaste hoed, een stevige riem met oversized gesp en lederen chaps zit je helemaal op je plaats in het meest relaxte saloon ter wereld. Er nog niet helemaal gerust in? Meer inspiratie voor de dresscode vind je bij de betrokken ontwerpers en op de sociale media van WECANDANCE.

Matthias Adriaensen