Spoor feestelijk naar de wei met de Party Train

Spoor feestelijk naar de wei met de Party Train

Een geïntoxiceerde Bob, morrende ouders of urenlange files: wie regelmatig met de auto naar de festivals afzakt weet dat dat niet altijd vlekkeloos verloopt. Daarom is het openbaar vervoer een uitstekende alternatief. De NMBS zet ook dit jaar opnieuw een aantal Party Trains in naar bepaalde festivals. In deze speciale festivaltrein begin je het feestje al op de trein, waarvan er één wagon festivalproof gemaakt is. Zo is er een DJ en wordt er non-alcoholische drank geserveerd. En voor wie zich onderweg wil beschermen tegen het lawaai worden er beestige oordopjes uitgedeeld. Er is dus aan iedereen gedacht.

Vertrouwd concept

"De Party Train is ondertussen een vertrouwd concept bij de festivalgangers. Ongeveer één op de twee is ermee vertrouwd", legt projectverantwoordelijke Jochen Van Rooy uit. "En vermits we de populariteit jaarlijks zien stijgen, blijven we hierop inzetten. In de Party Train is er ongeveer plaats voor 600 man". Let wel: niet elke festivaltrein is een Party Train. Die laatste rijden enkel op bepaalde uren en naar de bepaalde festivals.

Geselecteerde festivals

Dit jaar zijn dat Graspop, Rock Werchter, Dour en Pukkelpop. Waar er vorig jaar nog nachttreinen waren, zal de Party Train nu enkel overdag rijden. Het rittenschema is binnenkort te raadplegen op de website van de NMBS. De ticketprijs varieert per festival. Voor wie een ticket koopt voor Rock Werchter en Pukkelpop, is het treinbiljet inbegrepen in het festivalticket. Voor Dour en Graspop kunnen festivalgangers voor 10 euro een retourticket aanschaffen.

Meer info via nmbs.be