Het affiche van Couleur Café krijgt iedereen mee

Het affiche van Couleur Café krijgt iedereen mee

World, hiphop en electro

De programmatie ligt helemaal in het verlengde van de vorige editie. Een mix van wereldmuziek en hiphop dus. Op de affiche staat onder meer de Malinese Fatoumata Diawara, die vorig jaar nog schitterde aan de zijde van Matthieu Chedid. Ook Calypso Rose, de zangeres van Trinidad en Tobago, is weer van de partij. Op haar 77ste staat ze nog altijd garant voor een stevige portie energie.

In 2016 stond Couleur Café aan de wieg van Niveau4, een wervelende hiphopshow die het beste van de Belgische scene verzamelt. De eerste twee edities zetten artiesten als Roméo Elvis, Coely en ISHA in de spotlights. Dit jaar is het de beurt aan Blu Samu, Moka Boka, Jay Mng, Soul'Art, Brihang, Nixon, Junior Godfellaz en DJ Vega. De artiesten repeteren deze week allemaal samen in de AB voor dit 100% Belgische project.

Tot slot verwelkomt de Red Bull Elektropedia Black Stage alle electrofans. Na het succes van vorig jaar beslisten de organisatoren er een openluchtclub met bar van te maken. Drie DJ-collectieven zorgen voor de ambiance.

Chillzones

Foto Belga

Couleur Café staat ook synoniem met lekker eten. In de indrukwekkende Rue Du Bien Manger vind je tientallen stands met gerechten uit de hele wereld. Vegan, veggie of brochette: er is voor elk wat wils.

De organisatie heeft het geluk weer te mogen rekenen op het ontspannende groene decor van het Ossegempark. De Namaste Temple breidt uit en wordt een klein dorp dat in het teken staat van alternatieve geneeskunde, yoga en meditatie. La Plus grande Kermesse Du Monde opent zijn deuren voor de jongste bezoekers. En net als vorig jaar is de Secret Bar, goed verstopt tussen bomen en rotsen, de ideale party place. Nog meer vertier is er met de slacklines, een touw tussen twee bomen waarop je je evenwichtskunstjes kan showen. «Ook dit jaar wordt Couleur Café weer een ongelofelijke trip vol verrassingen», belooft het festival.

Camping in een nieuw jasje

Wil je optimaal genieten van het feest? Dan moet je blijven slapen. De campingsite is helemaal heringericht als een uitbreiding van het festival, met «meer plaats, meer vrijheid en meer activiteiten». Er is plaats voor 4.000 bezoekers. En er is zelfs een bar, ook al mogen kampeerders hun eigen drank meebrengen. De soundsystems van Irie Nation Sound en Gamma Sound zorgen tot in de vroege uurtjes voor de afterparty. Tot slot is er ook plaats voorzien voor caravans, mobilhomes en campers op de Peace and Lodge-site.

Onze aanraders

  • Vrijdag 29 juni: Selah Sue, Amadou & Mariam, Damso, Ibeyi.
  • Zaterdag 30 juni: Gregory Porter, Témétan, Niveau4.
  • Zondag 1 juli: Fatoumata Diawara, Calypso Rose, Chinese Man ft. Youthstar & ASM.

 

Praktisch

Waar?

Ossegempark, aan de voet van het Atomium

Wanneer?

Vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli.

Ernaartoe

Het toegangsticket bevat een Eventpass-code voor een gratis MIVB-ticket. Afstappen doe je best aan metrostation Heizel. Tussen middernacht en 3u ‘s morgens kan je met een shuttlebus weer naar het centrum.

Tickets

In voorverkoop betaal je 90 euro voor een driedagenticket en 46 euro voor één dag, inclusief reservatiekosten. Gratis voor kinderen jonger dan 10 jaar die begeleid zijn door een volwassene.