"De festivalkoorts zal onderweg alleen maar stijgen"

"De festivalkoorts zal onderweg alleen maar stijgen"

Les Touristes zullen in totaal zo'n drietal DJ's afvaardigen naar de Party Trains. En hoewel hun roots vooral bij de elektronische muziek liggen, zal er ook een stevig staaltje improvisatie aan te pas komen. "We bereiden een set nooit volledig van A tot Z voor. Enkel het begin en het einde ligt vast, alles wat daar tussenkomt ligt nog open. We beslissen dat soort dingen graag op het moment zelf", aldus Ludvic.

Festivalkoorts

In totaal zullen ze steeds met een drietal DJ's paraat staan om de festivalgangers op te hitsen. "Een festival begint zodra je thuis de deur achter je dicht trekt. En we gaan ons uiterste best doen om die festivalkoorts onderweg alleen maar te doen stijgen", klinkt het.

Aan enthousiasme is er alleszins geen gebrek. Twee jaar geleden mocht een collega-DJ van Ludvic, Steve Slight, het festivalpubliek al opwarmen in de trein, maar voor hem is het de eerste keer. "Er zal een professionele installatie voorzien zijn, maar het is nog niet zeker welke special effects we uit de kast zullen kunnen halen. Dat is dus nog even spannend afwachten. Maar ik kijk ernaar uit. Of je nu speelt voor duizend man op een festival of voor honderd man in een trein: de sfeer is sowieso het allerbelangrijkste."

Ervaren party animals

In sfeer maken zijn Les Touristes sowieso specialist. Zo speelden ze al op grote festivalpodia in binnen- en buitenland en zetten ze deze zomer met Les Touristes Outdoor ook hun eigen festival op poten in Willebroek. "We organiseren evenementen en feestjes op verschillende locaties. In België, maar ook in het buitenland. Vorige winter hebben we bijvoorbeeld verschillende feestjes georganiseerd in Alpe d'Huez". Pendelende festivalgangers zijn bij deze gewaarschuwd.