Couleur Café zit dit jaar in een groen jasje

Couleur Café zit dit jaar in een groen jasje

Couleur Café blijft Couleur Café. Alleen gaat het Brusselse festival vanaf nu in een natuurlijkere omgeving door. Het bosrijke Ossegempark zal het festival nog wat meer charme geven. De organisatoren gaan de uitdaging aan om duizenden bezoekers te verwelkomen zonder de site te beschadigen. "Dat is een must als we hier volgend jaar willen terugkomen", zegt Dennis Corbesier. Hij roept de festivalgangers dan ook op zich te amuseren én zorg te dragen voor de natuur rondom hen.

Nieuwe site,nieuwe activiteiten

Een nieuwe formule, een nieuwe ervaring. Een ‘multizintuiglijke' dan nog wel. De vele diverse foodstands zijn nog altijd van de partij. Maar de nieuwigheden zijn vooral te vinden op het vlak van de animatie. Er is voor elk wat wils. Wie de goed verstopte Secret Bar vindt, wordt ondergedompeld in Oost-Europa. In de Kleinste discotheek ter wereld kan je met een paar mensen dansen op één liedje. In de Namaste Temple kan je even bekomen en genieten van een zen ambiance, maar je kan je ook laten inwijden in Qi Gong, meditatie en Dien Chan. Op zoek naar een intense belevenis? Waag je dan aan een rondje Slackline en bewonder de kunstjes van specialisten op de Highlines.

Wil je nog meer? Wat dacht je dan van de Sovjet Karaoke, Rainbow Bar, een compleet verknipte kapper, de Souk, CoulTattoos en de Vegetal Bridge? "We gaan festivalgangers stimuleren elkaar te ontmoeten. Banden helpen smeden", zegt Dennis Corbesier.

De waarden

Dit jaar staat Couleur Café in het teken van migratie. Zowel Belgische als buitenlandse graffitispuiters zullen een 200 meter lange fresco maken, die een dialoog op gang moet brengen. Laat er geen twijfel over bestaan: Couleur Café is veel meer dan een muziekfestival!