Zijn Siska Schoeters en Tomas De Soete daarom uit elkaar? Relatietherapeute: «Zorgt steeds vaker voor problemen bij koppels»

Zijn Siska Schoeters en Tomas De Soete daarom uit elkaar? Relatietherapeute: «Zorgt steeds vaker voor problemen bij koppels»
Instagram / @siskaschoeters

De mediawereld schrok toch even toen Siska en Tomas het jammere nieuws deelden. Ze vormden 14 jaar lang een koppen en hebben samen twee kinderen, maar nu gaan ze elk hun eigen weg. «Tomas en ik gaan uit elkaar. Na 14 jaar. Het was een hevige liefde, we hebben hard gelachen, hard gehuild, hard geleefd en alles gegeven voor elkaar wat we konden. Er blijft alleen maar liefde en respect over. Die gaan we voor altijd samen doorgeven aan onze kinderen», schreef Siska op Instagram.

Verschil in inkomsten

De 39-jarige Radio 2-presentatrice vertelde eerder in ‘Gert Late Night’ dat Tomas zich de laatste jaren minder op het werk focuste en meer op het gezin, als huisman dus. Daardoor verdiende Siska een pak meer dan hem. «In het begin was het wat zoeken naar een evenwicht, maar intussen heeft Tomas ingezien dat hij nu veel tijd kan doorbrengen met zijn kinderen. Ja, ik verdien nu meer dan Tomas, maar wat telt is wat we sámen doen», klonk het.

Ondergewaardeerd gevoel

Volgens relatietherapeute Sybille Vanweehaeghe, bekend van ‘Blind Getrouwd’, zorgt zo’n situatie vaak voor spanningen in de relatie. Of dat bij Siska en Tomas ook het geval was, weten we uiteraard niet. «Ik merk dat een groot verschil in inkomsten steeds vaker voor problemen zorgt bij koppels. Zeker als de man minder verdient en vooral de kinderen opvangt, terwijl de vrouw carrièresprongen maakt. Degene die veel meer doet voor het gezin voelt zich vaak ondergewaardeerd. Als het verschil in inkomsten lang te groot wordt, ontstaan er discussies als ‘wie betaalt de vakantie?’ En ja, dat zorgt voor spanningen...», lezen we in TV Familie.