Van Steve Jobs’ Birkenstocks tot de bril van John Lennon: Rock-’n-rollveiling verkoopt stukjes geschiedenis

Van Steve Jobs’ Birkenstocks tot de bril van John Lennon: Rock-’n-rollveiling verkoopt stukjes geschiedenis
Sipa Usa

De geschatte waarde van de gitaar was 200.000 dollar, maar uiteindelijk ging ze voor meer dan het dubbele onder de hamer. Dat heeft veilinghuis Julien’s zondag bekendgemaakt. Cobain sloeg de 1973 Fender Mustang stuk bij een optreden tijdens de eerste Amerikaanse tour van zijn band Nirvana in 1989. De gitaar was een van de meer dan 1.500 stukken die van eigenaar wisselden op de driedaagse rock-’n-rollveiling zondagavond lokale tijd.

Sipa Usa

Van Jobs-sandalen tot Lennon-bril

Een met diamanten bezet gouden horloge van Elvis Presley uit 1972 bracht 256.000 dollar op, een vleugelpiano van Bob Dylan 217.000 dollar en een blauwe elektrische gitaar van Prince was goed voor 192.000 dollar.

Sipa Usa
Een bril die ooit van John Lennon was, ging onder de veilinghamer voor 162.000 dollar.

Sipa Usa

Een paar versleten Birkenstock-sandalen van Steve Jobs, medeoprichter van Apple, haalde ook meerdere keren de geschatte prijs en werd afgeklopt op ruim 218.000 dollar.

Sipa Usa

Verschillende Gibson-gitaren, geschilderd in de blauwe en gele kleuren van de Oekraïense vlag, werden op de veiling verkocht voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Een Gibson Les Paul, waarmee ex-Beatle Paul McCartney in de zomer optrad, bracht bijna 77.000 dollar op. Een blauw-gele gitaar waarmee Slash van de rockband Guns N’ Roses het podium betrad, bracht meer dan 31.000 dollar op. Een gitaar met een vredesduif erop geschilderd, gebruikt door de Mexicaanse band Maná, bracht meer dan 11.000 dollar op.

Sipa Usa