Shana onthult waarom haar relatie met Junior Planckaert stopte: «Dat had hij me nog niet verteld»

Shana onthult waarom haar relatie met Junior Planckaert stopte: «Dat had hij me nog niet verteld»
VRT

Een jaar geleden maakten De Planckaerts in ‘Château Planckaert’ kennis met Shana, de toenmalige vriendin van Junior. Ze werd er met open armen ontvangen, maar in maart van dit jaar waren ze alweer uit elkaar. Shana had het erg moeilijk met de breuk, maar heeft haar leven intussen weer op de rails gekregen. «Ik heb toch drie maanden nodig gehad om te recupereren. Ja, ik heb héél diep gezeten. Ik heb een zware klop gehad, maar ik heb mijn leven opnieuw in handen genomen en ben gelukkig», vertelt ze in Dag Allemaal.

Afstandelijk

De 28-jarige brunette uit Vilvoorde voelde op een bepaald moment dat er iets wrong in hun relatie. «Ik ga altijd tot het uiterste in een relatie en ben vrij open over mijn gevoelens, maar Junior niet. Hij is eerder een gesloten type. De communicatie vlotte dus niet zo goed. Na verloop van tijd zag ik wel in dat het niet goed zat, hij werd afstandelijker. Ook al was ik speciaal van Vilvoorde naar Frankrijk gekomen, toch deden we nog veel dingen alleen. Dan zat ik boven Netflix te kijken terwijl hij ging crossen of drummen. Dan denk je: ‘Laat hem doen, hij wordt daar gelukkig van’. Maar na een tijdje besef je dat je zo wel uit elkaar groeit. Ik voelde dat het niet meer ging, maar uiteindelijk heeft Junior de knoop doorgehakt. Dat was een klap in mijn gezicht. Ook al voelde ik het in zekere zin wel aankomen», klinkt het.

Tranen

Het afscheid met de 29-jarige race- en rallypiloot was niet makkelijk. «Héél moeilijk, vooral voor hem! Er zijn aan beide kanten tranen gevloeid. Voor de allereerste keer heeft Junior zich toen echt opengesteld voor mij. Hij zei: ‘Ik kán het niet. En jij verdient ook wel beter’. De gevoelens waren er nog, maar we wisten ook: hoe verder we gaan, hoe meer we elkaar gaan kwetsen. En dat kan niet de bedoeling zijn», zucht ze.

Vorige relatie nog niet verwerkt

Shana weet intussen hoe het komt dat hun relatie mislukt is. «Omdat hij nog altijd heel hard leed onder de breuk met zijn vorige vriendin (Shirley, met wie hij acht jaar samen was; red.). Hij is toen erg gekwetst geweest, en dat verdriet is naar boven gekomen in het eerste interview dat wij samen deden voor dit blad. Ik schrok er wel van dat dat nog zo’n probleem was. Dat had hij mij nog niet verteld. Ik had gehoopt dat we samen die weg konden afleggen om het te verwerken, maar blijkbaar heeft hij tijd alleen nodig. Het is hem gegund», luidt het.

Pijnlijke reacties

Junior gaat binnenkort in een tv-programma op zoek naar een nieuwe vriendin. Shana waarschuwt de potentiële kandidaten alvast voor de harde reacties die ze over zich heen kunnen krijgen. Zelf kreeg ze heel wat te verduren. «De hele familie Planckaert en ikzelf waren gechoqueerd. Bodyshaming, wie doet dat nog? Oké, ik heb een harde uitstraling, maar ik ben wél een warme persoon. Ach, in zekere zin was ik er wel op voorbereid. Ha ja, Junior is de chouchou van veel meisjes en ik wist dat er jaloerse reacties zouden komen, maar bij mijn familie en vriendinnen kwam dat hard binnen. Die jaloezie... Daar kunnen die meisjes straks ook maar beter op voorbereid zijn», besluit ze.