Sem uit ‘Ex on the Beach’ deelt foto met belangrijke boodschap: «Ik ben te dun, ja»

Sem uit ‘Ex on the Beach’ deelt foto met belangrijke boodschap: «Ik ben te dun, ja»
Instagram / @semdeconinck

De 22-jarige Nederlandse realityster is zelf aan de slanke kant en krijgt daar regelmatig commentaar op. Dat is ze meer dan beu, vooral ook omdat ze er zelf niets aan kan doen.

Persoonlijk gevecht

Ze deelde op Instagram een foto van haar lichaam met daarnaast een oproep om bodyshaming achterwege te laten. «Groot, klein, voller of slanker. Het blijft een punt. Ik Sem, ben te dun, ja dat klopt. Ik ben 1,57 en weeg nog geen 45 kilo. Ik persoonlijk struggle hier mee, al heel lang. Dat is lastig, maar wat het nog moeilijker maakt is als je er reacties over krijgt. ‘Eet je wel genoeg?’, ‘Je bent wel dun hé’, ‘Oh jij bent ook maar magertjes’, ‘Plank, tietloos, kom jij van de Ikea?’, enzovoort», steekt ze van wal.

Ongevraagd

«Waarom worden zulke reacties gegeven? Alsof wij als slankere mensen dat zelf niet weten/zien. Je zegt toch ook niet tegen iemand die wat voller is, ‘misschien moet je wat minder gaan eten.’ Ongevraagde reacties zijn niet leuk, maar het gebeurt te vaak. Of het nu in real life of op social media is. Bodyshaming is niet oké mensen. Slankere mensen kunnen er vaak niet veel aan doen dat ze dun zijn. En vollere mensen vaak ook niet, dat ze wat zwaarder zijn. En zo wel, dan is het nog steeds vaak heel lastig om aan te komen, of af te vallen», klinkt het.

Complimenten

Ze nodigt haar volgers uit om er net op een positieve manier mee om te gaan. «Let op wat je tegen iemand zegt, ook al bedoel je het misschien niet zo, je kunt iemand er wel pijn mee doen. Geef een keer een complimentje als, ‘Wat zie je er leuk uit’, ‘Wat zit je haar leuk’, ‘Leuke outfit heb je aan vandaag’. Daar hebben mensen meer aan dan aan reacties of iemand nu, groot, klein, wat voller of wat slanker is. Wees lief voor elkaar!», besluit ze.

Respect

Haar volgers reageren vol bewondering. «Sem, je bent knap, vanbinnen en vanbuiten», «Mooie woorden, lieverd», «Je bent prachtig! Het is jammer dat het wel zo is. Ook bij vollere vrouwen wordt gewoon gezegd dat je misschien wel minder en gezonder moet eten», en «Je bent mooi zoals je bent! Wees trots op je zelf. Mooi gezegd, schat», klinkt het onder meer in de reacties.