Leen Dendievel haalt uit naar volger die kritiek heeft op haar outfit: «Dat kwam toch binnen»

Leen Dendievel haalt uit naar volger die kritiek heeft op haar outfit: «Dat kwam toch binnen»
Instagram / @leendendievel

De voormalige ‘Thuis’-actrice droeg onlangs een jumpsuit en deelde er een foto van op Instagram. Een volger vond onder meer dat haar oorbellen niet goed matchten met de outfit en liet haar dat weten.

Emotionele waarde

Die kritiek viel niet in goede aarde bij de 37-jarige actrice. «Er moet me iets van het hart. Ik werd vandaag beoordeeld, of eerder ‘gequoteerd’ op mijn uiterlijk door een van mijn volgers. Wat ogenschijnlijk onschuldig bedoeld was, kwam toch binnen. Lieve volger, u weet wie u bent. We hebben zelfs al even contact gehad. Want zo ben ik. Ik probeer iedereen zijn commentaartje te lezen, te beantwoorden, of te liken. Ik zeg ‘probeer’. Ik ben ook maar een mens met slechts 24u/dag op zak».

«Ik ben een mens, die zich had aangekleed en terecht vond dat ze goed voor de dag kon komen. Ik kreeg er zelfs complimenten over. Ik zou nooit, lees NOOIT, iemand een ongevraagde recensie geven over zijn/haar/hen uiterlijk. Want het is hoe die zich voelt wat belangrijk is! Wat voor u belangrijk leek, was oa. of mijn oorbellen pasten bij mijn jumpsuit. Wel, lieve volger, wie zegt dat die oorbellen niet van onschatbare emotionele waarde voor me zijn? Wie mag zeggen of dat goed of fout is? Wie zegt dat ik in een goede bui was toen ik dit bericht las? Wie zegt dat het geoorloofd is zomaar iemand van commentaar te voorzien, ongevraagd? Omdat ik een bekend gezicht heb? Omdat ik er maar tegen moet kunnen? Omdat ik de keuze maak om personages te vertolken en te schrijven? Wie zegt dat ik dan alles moet slikken wat er over me te lezen valt?».

Nutteloze woorden

«Ik zou nooit aan, pakweg de kassa, de dame voor me vertellen wat ik van haar klederdracht vind. Nooit! Want die dame vraagt daar niet om. En zij gaat gekleed naar hoe ze zich voelt. Wat zeg ik, hoe ze dat WIL! Dus, lieve volger. Ik koester geen wrok. En spreek me gerust aan. Maar doe dit in de toekomst niet meer. Het gaat zelfs niet om mij, maar om de mensen bij wie u dit misschien nog doet. Zij die zich wel eens serieus gekwetst kunnen voelen door nutteloze woorden. Laat ons complimenten geven aan elkaar. Dat is toch veel leuker? EN, het kan iemands dag maken, in plaats van kraken. Dankuwel!», schrijft ze.

Respect van volgers

Haar volgers zijn het volledig met haar eens. «Heel juist. Op den duur raak je de lelijke commentaren zo ‘gewoon’ (wat op zich al erg is eigenlijk) dat ze van je afglijden, maar ik zit dan zoals jij zegt vooral in met mensen die die dingen ook lezen en zich daardoor misschien slecht voelen. Het is nochtans allemaal niet zo moeilijk: zeg niks wat je in het echte leven ook niet zou zeggen tegen iemand die je niet kent», reageert zangeres Astrid Stockman. «You go girl! Dat mensen daar hun tijd in steken. Laat het niet aan je hart komen! Die is gereserveerd voor de mooie volgers! Knap dat je daar zoveel tijd in steekt! Ik zou het niet kunnen», antwoordt ‘Thuis’-actrice Vanya Wellens.

Instagram Stories / @leendendievel