Jitske Van de Veire daagt Instagram uit door halfnaakte foto opnieuw te delen: «Stel u voor!»

Jitske Van de Veire daagt Instagram uit door halfnaakte foto opnieuw te delen: «Stel u voor!»
Instagram / @jitskevandeveire

Gisteren haalde Jitske Van de Veire de krantenkoppen omdat een volger een heel ongepaste reactie over haar vader Peter had neergepend. Vandaag deelde ze een foto waarop haar bovenlichaam ontbloot is, maar Instagram verwijderde het kiekje.

Shitstorm

De 28-jarige eigenares van kapperszaak Wakko én woordvoerster van ‘Wel Jong’ deelde de foto opnieuw, al bedekte ze haar intieme delen iets meer. «Deze foto werd verwijderd door Instagram. Stel u voor dat mensen zich niet comfortabel zouden voelen bij een foto met naakte huid en de nood zouden voelen om denigrerende, degoutante of respectloze reacties te plaatsen die de persoon in kwestie daarmee een onveilig gevoel geeft. Stel u voor. Besef dat het altijd om een persoon gaat, wat ze ook delen. Dat die persoon ook gewoon leeft en overleeft als er terug een shitstorm over hen heen komt. Ge doet dat toch ook niet bij uw naasten?», schrijft ze erbij.

Steun

Haar volgers zijn het volledig met haar eens. «Groot gelijk, Jitske! Je doet wat je wil met je lijf en uw posts. En als ze het niet kunnen hebben, dan moeten ze maar wegblijven van uw profiel», «Nagel op de kop», en «Moedige, sterke, mooie madam. Blijf vooral uw goesting doen, met respect voor de anderen», wordt er onder meer gereageerd.