Evi Hanssen getuigt over grensoverschrijdend gedrag: «Zijn hand op mijn bil midden in de nacht»

Evi Hanssen getuigt over grensoverschrijdend gedrag: «Zijn hand op mijn bil midden in de nacht»
Instagram / @evihanssen

De 43-jarige presentatrice en auteur blikt terug op het akelige moment in een column in Het Nieuwsblad. Het speelde zich af in de zomervakantie voor ze naar het middelbaar ging. Ze ging toen op scoutskamp en na een 24-urentocht sliep de groep in een koeienstal.

Pestkop

’s Nachts voelde ze plots een hand op haar lichaam. «Wanneer ik me omdraai, trekt hij snel z’n hand weg. Hij, dat is Tim. Tim is een beetje een pestkop, en wij pesten hem soms terug. Zijn hand op mijn bil midden in de nacht, het zal vast per ongeluk geweest zijn, is mijn eerste gedachte als ik wakker word van het gewrijf over mijn kont. Ik wurm mezelf dieper in mijn slaapzak en doe alsof ik opnieuw slaap. Opnieuw zijn hand op mijn achterste. Hij knijpt er zachtjes in. Ik deel links van mij een mep uit, ongeveer op ooghoogte van mezelf, zoals mijn broers me hebben geleerd. ‘Au’, klinkt het geschrokken. Ik ga rechtop zitten en scheld hem de huid vol, waardoor ook de rest van de groep wakker wordt», schrijft ze.

Aangetast

Evi was er behoorlijk door aangedaan en «voelde zich... aangetast». «Een ander woord komt niet in me op. Het is de eerste keer dat iemand me met seksueel getinte bedoelingen heeft benaderd. Ik heb nog nooit gekust. Zelfs niet op de lippen», klinkt het.

Spottende opmerking

De volgende dag worden Tim en Evi door de leiding apart genomen voor een gesprek. Daar schrikt ze van de opmerking van een leider. «’Allee Evi, ‘t is niet dat je verkracht bent hè’, zegt de kampleider al spottend. Ondanks mijn stoere uithaal voel ik me plots in elkaar krimpen als een flauw meisje. Ik zucht, knijp mijn kaken op elkaar en schud Tims slappe hand. De term grensoverschrijdend gedrag zal pas veel later z’n intrede doen. Zo rond de tijd dat mijn kinderen zelf met de scouts op kamp gaan», besluit ze.

De volledige column kan je HIER lezen.